icon

Heterozygot - protrombin II.

tinky09
1. sep 2013

a ako sa picha v tehotenstve fraxiparin??? co tie modriny??? ako tomu predchadzat, aby sa netvorili???

xlucia
1. sep 2013

@tinky09 picha sa do brucha

zuzana2000
1. sep 2013

nemusí sa pichať len do brucha....môže aj do nôh a aj do rúk....ja som si pichala celé tehu + dva mesiace po pôrode....a striedala som si do všetkých menovaných častí tela....treba si kožu chytiť medzi palec a ukazovák a pichnúť....pred pichnutím vydenzifikovať. Mne sa nerobili modriny...ale také hrčky, ktoré stvrdli a niekedy svrbeli....ale po takom množstve injekcii sa ani nečudujem..no dalo sa to zvládnuť.

babulina
1. sep 2013

Mne pichal mm do ruk, trosku som bola modrinova ale snazil sa 🙂

andrejka1978
2. sep 2013

moze sa do brucha aj ruk aj noh.ja som do brucha len prve 4 mesiace.sprav si medzi prsty koznu riasu a bodni.podstatne je netrafit zily a pichat do horneho vonkajsieho kvadrantu.rozdel si pomyselne napriklad stehno na 4 casti a horna vonkajsia cast je najvhodnejsia na pichanie. pretoze vseobecne v tychto castiach je najmnej zil aj skrytych ciev.ja som raz pichla nad kolenom a mala som opuchlinu este niekolko mesiacov.....do ruky mi pichal manzel ale ku koncu som to zvladala aj do ruky sama. 🙂

nina233
2. sep 2013

Ja som pichala do brucha cele tehu, na jednu stranu, vobec som nemala modriny ani hrcky, znasala som to velmi dobre, pichala som este 6 tyzdnov po porode.

tinky09
autor
2. sep 2013

Dakujem kocky a boli ste stale sledovane hematologickou?? A potom porod je cisarak, alebo normalny prirodzeny???

nina233
2. sep 2013

@tinky09 ja som mala normalny, praveze neodporucala cisarsky, len v pripade nutnosti. Potom som chodila kazdeho polroka k hematologicke na kontrolu, ci je vsetko ok.

tinky09
autor
2. sep 2013

@nina233 aha no do kelu a ja som chcela ist na cisarak, ale asi ked je Velmi rozriedena krv tak to asi neni moc dobre

andrejka1978
3. sep 2013

najlepsie je vraj normalny porod.neviem,ci su pri cisaraku komplikacie.ale epiduralku mozu pichnut najskorej az12hod po pichnuti lieku.ja som chodila kazdy mesiac na kontrolne odbery k hematologicke a posledna kontrola po sestonedeli.to zvladnes.neboj.