Heterozygot - protrombin II.
a ako sa picha v tehotenstve fraxiparin??? co tie modriny??? ako tomu predchadzat, aby sa netvorili???
nemusí sa pichať len do brucha....môže aj do nôh a aj do rúk....ja som si pichala celé tehu + dva mesiace po pôrode....a striedala som si do všetkých menovaných častí tela....treba si kožu chytiť medzi palec a ukazovák a pichnúť....pred pichnutím vydenzifikovať. Mne sa nerobili modriny...ale také hrčky, ktoré stvrdli a niekedy svrbeli....ale po takom množstve injekcii sa ani nečudujem..no dalo sa to zvládnuť.
moze sa do brucha aj ruk aj noh.ja som do brucha len prve 4 mesiace.sprav si medzi prsty koznu riasu a bodni.podstatne je netrafit zily a pichat do horneho vonkajsieho kvadrantu.rozdel si pomyselne napriklad stehno na 4 casti a horna vonkajsia cast je najvhodnejsia na pichanie. pretoze vseobecne v tychto castiach je najmnej zil aj skrytych ciev.ja som raz pichla nad kolenom a mala som opuchlinu este niekolko mesiacov.....do ruky mi pichal manzel ale ku koncu som to zvladala aj do ruky sama. 🙂
Ja som pichala do brucha cele tehu, na jednu stranu, vobec som nemala modriny ani hrcky, znasala som to velmi dobre, pichala som este 6 tyzdnov po porode.
Dakujem kocky a boli ste stale sledovane hematologickou?? A potom porod je cisarak, alebo normalny prirodzeny???
najlepsie je vraj normalny porod.neviem,ci su pri cisaraku komplikacie.ale epiduralku mozu pichnut najskorej az12hod po pichnuti lieku.ja som chodila kazdy mesiac na kontrolne odbery k hematologicke a posledna kontrola po sestonedeli.to zvladnes.neboj.

@tinky09 picha sa do brucha