icon

Hodnoty Papp v tehotenstve

kimi06
12. jan 2021

Baby mate niekto skúsenosti ake maju byt hodnoty

lala8761
12. jan 2021

@kimi06 na tejto stránke je to podľa mna dobre vysvetlené: https://www.fertility.sk/sk_SK/tehotenstvo/teho...

kimi06
autor
12. jan 2021

@lala8761 ďakujem len tam prave nejako tomu nerozumiem skosi lekar sa mi ktomu nevyjadril tak neviem ci je to ok slebo nie

lala8761
Autor odpoveď zmazal
lala8761
13. jan 2021

@kimi06 áno, nie je to jednoduché. Ja som to pochopila tak, že test je v poriadku ak tvoje hodnoty korešpondujú s referencnymi hodnotami ktoré sú uvedené na stránke. Napr. mne niektoré hodnoty boli vyššie: konkrétne papp-a bol u mna 0.41 Mom a tam je napísané že ma byt <40. Iné hodnoty som mala mierne nižšie ako tie referenčné. Ak sa lekár nevyjadril, malo by to byť ok. Máš možnosť sa ho opýtať? Alebo skús porovnať tvoje hodnoty s referencnymi hodnotami na stránke. Nemáš tam nejaký záver k tým výsledkom? U mňa napr. vyšlo zvýšené riziko DS. Ak v závere máš napísané že všetko je ok, tak potom asi preto sa lekár bližšie nevyjadril.

kimi06
autor
13. jan 2021

@lala8761 mne bral teraz len krv myslím na tieto veci uvidim o dva týždne mňa caka sono dúfam že bude všetko ok som v 16 týždni no strach mam

kimi06
autor
13. jan 2021

@kimi06 záver tam nemám ziadny len mi to do knižky zapisal

lala8761
13. jan 2021

@kimi06 a výsledky screeningu v na konci prvého trimestra boli v poriadku? Brali ti vtedy krv? Ak vtedy bolo všetko ok, dúfajme že to bude v poriadku aj teraz. Veľmi ti držím palce.

kimi06
autor
13. jan 2021

@lala8761 no dúfam zr bolo všetko ok ved k nic mi nehovoril uz mi brali dva krát a teraz treti tak dufam ze sk by nebolo niečo v poriadku by mi povedal

lala8761
13. jan 2021

@kimi06 určite by ti to povedal, neviem si predstaviť že nie. Keby si mala zle hodnoty, musí ťa informovať o dalších vyšetreniach, nemôže sa tváriť že sa nič nestalo.

kimi06
autor
13. jan 2021

@lala8761 ved to ma trochu ukludnuje a dufam ze ked pojdem tretia krv bude ok no caka ma ultrazvuk o dva týždne a ze bude všetko ok ale ďakujem si zlatá