Hrozí mi opakovane serkláž - máte podobné skúsenosti?
Ahojte baby.
Chcem sa len spýtať,ktoré máte skúsenosť. Prvé tehu bezproblémové, do 17tt, potom mi zistili otváranie, tak serkláž v 20tt a potiahli sme do 39 týždna.
Momentálne čakáme druhé bábo, a ženský povedal že môže sa to opakovať, ale nemusí. Ako ste to mali? Bolo toto opakujúce sa aj pri druhom tehotenstve? Ležala som vtedy,naozaj velmi silny kludovy rezim,len teraz by to bolo o kusok tazsie lebo aj synatora mam uz 5 rocneho.
Dakujem Vam za skusenosti 🙂
V prvom tehu serklaz, 2. a 3. tehotenstvo bez problémov .
Ahoj kedy ti dávali pri prvom tehu dole tu serklaz? Aké lieky si mala nasadené?
@bajaja123 ja som mala skrateny krcok na 1cm. Serklaz mi robili v 26tyzdni ak sa dobre pamatam. serklaz pomohla. Donosila som babo. Ale Musela som lezat od 25 tyzdna po 36 tyzden. No a teraz som tehotna zas. Krcok drzi ako ma. Lezat som nemusela len som sa mala setrit pretoze sa mi krcok minimalne skratil ale stale ma 3.5cm cize o skracovani sa hovorit neda. Chcem tym povzbudit vsetky mamicky ktore sa boja mat dalsie deti kvoli skratenemu krcku. Kazde tehotenstvo je ine a v dalsom tehu takyto problem mat nemusite 🙂 fungujem normalne chodim pratam varim a som v 38.tyzdni uz

@bajaja123 ja som sa pri prvom začala otvárať v 28tt., dali mi pesar, porodila som v 33tt.
Druhé tehotenstvo ÚPLNE bezproblémové, až dokonca ukážkové a porodila som v 39tt.