icon

Hrozí predčasný pôrod kvôli bielkovinám v moči?

varinka28
30. sep 2024

Ahojte 🙂 som aktuálne v 30tt, hospitalizovaná kvôli kolísajúcim bielkovinám v moči. Tlak mám v pohode, ale mám anémiu. Samozrejme, že v debate s doktormi prišlo aj na alternatívu predčasného pôrodu. Chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti s podobnou situáciou. Rodili ste niektorá predčasne kvôli bielkovinám? V ktorom týždni ste rodili? S akými hodnotami bielkovín? Prípadne kedy sa vám k tomu pridružil aj vysoký tlak?
Ďakujem za každú skusenost.

amy2807
30. sep 2024

ja som rodila predcasne koli preeklampasii

marci77
30. sep 2024

kamoska.... ale ona mala Hellp syndrom, jednym z priznakov bola aj bielkovina v moci + vysoky krvny tlak ....prisli jej nato az v nejakom 36tt ....a potom o par dni nato mala sekciu

pri druhom porode to iste, len to ju uz hospitalizovali dopredu a vedeli lekari diagnozu

varinka28
autor
30. sep 2024

@amy2807 a s akými hodnotami?

amy2807
30. sep 2024

@varinka28 netusim to bolo pred siedmimi rokmi

nevenka
30. sep 2024

@varinka28 ja som zas mala bez bielkovin a opuchov vyaoky tlak. Ale tak od 35 tyzdna, mala som tabletky a jedno dieta mi vyvolavali kvoli tomu v 39 tyzdni a dalsie v 38 tyzdni. Takze uz donosene, chvala Bohu.
A bielkoviny nemozes mat zo zapalu mocovych ciest?

varinka28
autor
30. sep 2024

@nevenka vraj nemám zápal pýtala som sa na to. No mňa strašia už takymto skorým pôrodom. Zatiaľ tie hodnoty nie sú až také vysoké ale skáču hore dole.

melany_y
3. okt 2024

Ako sa máš ? 🙂

varinka28
autor
13. okt 2024

@melany_y v pondelok zase beriem 24h moč, tak ak budú vysoké hodnoty opäť skončím v nemocnici. Ale naposledy mi to kleslo na 0,2. Kolíše to hore dole. Ale tlakovo som stále dobre, tak nikto nechápe, že prečo sa to deje. Teraz som v 32tt tak snáď do toho 37 ešte potiahnem.

zzzzza
17. feb 2025

@varinka28 ako ste dopadli?