icon

Hypertenzia v 35. týždni

naty_123
26. sep 2025

Dievčatá som v 35tt a mala som tlak 123-100. Doktorka mi povedala že môže byť hypertenzia a poslala do nemocnice máte niekto skúsenosti?

lenka_lenocka
26. sep 2025

@naty_123 ahoj ja som mala presne takéto tlaky - v 35tt ma hospitalizovali, maximalizovali liečbu ale tlak neklesal tak som rodila v 36tt cisarskym rezom. Bábatko bolo ok akurat chvilku na vyhrevnom lozku s infuzkami. Možno ale v tvojom prípade liečba zaberie. Držím prsty

naty_123
autor
26. sep 2025
@lenka_lenocka

@naty_123 ahoj ja som mala presne takéto tlaky - v 35tt ma hospitalizovali, maximalizovali liečbu ale tlak neklesal tak som rodila v 36tt cisarskym rezom. Bábatko bolo ok akurat chvilku na vyhrevnom lozku s infuzkami. Možno ale v tvojom prípade liečba zaberie. Držím prsty

@lenka_lenocka dovtedy si mala dobrý tlak iba raz vyšší? Aj iné príznaky si mala?

anonym_a62b61
26. sep 2025

@naty_123 nerozumiem, aky tlak? 123/100? Ten spodny bol 100? Ci ako? Ja som to tu opakovane pisala, od cca 35-36 tyzdna som.mala vysoky tlak, bez bielkovin v moci a opuchov, brala som Dopegyt do 39 tyzdna a raz do 38 tyzdna. Nezaberal mi velmi, tak uz potom vyvolavali porod. Ale boli to tlaky obcas aj nad 160/115.
Ak bol len spodny okolo 100, tak treba merat v klude viackrat denne, aby si mala prehlad, ci je naozaj takto vysoky. Brat dostatok magnezia, najlepsie je napr. Od Gymbeam magnezium bisglycinat. To, co odporucaju, ako Magnerot a spol., je slabe.

lenka_lenocka
26. sep 2025
@naty_123

@lenka_lenocka dovtedy si mala dobrý tlak iba raz vyšší? Aj iné príznaky si mala?

@naty_123 mala som tlak cele tehu ale potom to uz bolo dost nebezpecne hlavne ten spodný + opuchy a bielkoviny v moči.