Hypertyreóza a tehotenstvo
Ahojte, prosím, ktoré ste mali diagnostikovanú hyperfunkciu štítnej žlazy (hypertyreózu), priberali ste z liekov? Koľko ste užívali lieky a potom ste ich mohli vysadiť (ak ste tu také), za aký dlhý čas sa vám upravili príznaky hypertyreózi (únava, atď)? Mali ste problémy s tehotenstvom (planovaním)?
THS som mala 0,005.
Ďakujem
Mne sa objavila hypertyreoza po tehotenstve, z liekov som pribrala na povodnu vahu, no moja vaha pocas neliecenia bola velmi nizka, lieky som brala 2roky, potom 3roky bez liecby, otehotnela som, po tehu sa mi choroba opat vratila, teraz som bez liecby 3.rok
Ja som mala prvy atak po 2.porode, zvladla som bez liekov. Dalsie roky bol klud, kym som neporodila 3.dieta, Thyrozol bol nutny, plus betablokatory. Po cca 9 mesiacoch som mala relativny klud, po roku od porodu som otehotnela zas a mohol sa vysadit Thyrozol aj betablokatory a dalsi atak 2 mesiace po porode. Thyrozol vysadeny po cca roku znova. Som v remisii. Ale mam aj negativne protilatky TSI. Z liekov som nepriberala, ale ja som ani nechudla pri hypertyreoze, skor priberala, lebo som mala vlci hlad. Ale priberanie ma netrapilo, lebo hlavne tlak som mala vysoky, pulz a bolo mi zle.
Takze ja som otehotnela bez problemov aj s hyper, aj s Thyrozolom. Pri dojceni som brala 10 mg Thyrozolu, odobrene primarom z Lubochne. Pocas tehotenstva som Thyrozol brat nemusela.
Mala som hyper funkciu a nepriberala som z liekov. Vplyvom hormonov som mohla aj vysadit loeky,ze sa to ukludnilo ale po case sa to zase vratilo. Pocas tehotenstva som zmenila lieky na propycil. A nemali sme problem s otehotnením 🙂
@riskoh
@nevenka
@zapalkazapalkova
Ďakujem vám! Mňa by ešte zaujímalo, či sú tam nejaké obmedzenia pri braní týchto liekov, akékoľvek, alebo len dáte jednu tbl denne (príp. koľko máte), a už sa viac nestaráte.
A ešte.. za aký čas sa vám upravili tie príznaky hyperfunkcie, keď ste nasadili tabletky? Pretože ja mám extrémne vysypaný chrbát a tvár, až sa hanbím kdekoľvek chodiť a do toho ide leto 😏
Obmadzenia okrem setriaceho rezimu -ziaden sport som nemala, rano tabletka, vybavene, raz mesacne kontrola krv.obrazu u obv.dr., priznaky sa zacali zlepsovat cca po tyzdni( u mna extremne chudnutie, hnacky, vysoky tep, busenie srdca)
Obmadzenia okrem setriaceho rezimu -ziaden sport som nemala, rano tabletka, vybavene, raz mesacne kontrola krv.obrazu u obv.dr., priznaky sa zacali zlepsovat cca po tyzdni( u mna extremne chudnutie, hnacky, vysoky tep, busenie srdca)
@riskoh ďakujem za info, mám tiež podobné. A prečo šetriaci režim? Bol ti odporučený? Alebo? Ja žiaden šport nevykonávam, ale chodím rýchlu chôdzu a v lete bicykel..
Tak urcite setriaci rezim v mojom pripade bolo treba, srdcova frekvencia bola velmi vysoka, tras, nepokoj tela a k tomu male babatko. Sport nebol odporuceny kvoli zatazi srdca. Samozrejme ked sa to upravili, zavala som opat cvicit
Tak urcite setriaci rezim v mojom pripade bolo treba, srdcova frekvencia bola velmi vysoka, tras, nepokoj tela a k tomu male babatko. Sport nebol odporuceny kvoli zatazi srdca. Samozrejme ked sa to upravili, zavala som opat cvicit
@riskoh ďakujem, určite toto bude niečo, čo sa spýtam..
@riskoh ja užívam concor, tak aj preto som sa pýtala
Mne busilo srdce, jednu dobu som mala 2tbl, ale chodila som každý mesiac na krv a postupne sa znižovala dávka. Zlepšenie bolo o pár dní. Obmedzenia som nemala žiadne (pri druhom som v 9. Mesiaci chodila este na plávanie do starším😅, dokonca som aj dojčila počas tehu staršie dieťa)
Mne busilo srdce, jednu dobu som mala 2tbl, ale chodila som každý mesiac na krv a postupne sa znižovala dávka. Zlepšenie bolo o pár dní. Obmedzenia som nemala žiadne (pri druhom som v 9. Mesiaci chodila este na plávanie do starším😅, dokonca som aj dojčila počas tehu staršie dieťa)
@zapalkazapalkova ďakujem, a cca po akom čase ste lieky vysadila? 🙂
Nepamatam, pri kazdom tehu to bolo inak, ale bola som aj rok bez liekov

Mala som hyper funkciu a nepriberala som z liekov. Vplyvom hormonov som mohla aj vysadit loeky,ze sa to ukludnilo ale po case sa to zase vratilo. Pocas tehotenstva som zmenila lieky na propycil. A nemali sme problem s otehotnením 🙂