icon

Ide o potrat alebo o hormonálnu nerovnováhu?

1. aug 2022

Ahojte,
Dnes mam dostat Ms, ja uz som sa testovala par dni dozadu a nieco sa tam rysovalo. Dneska mam. Vsak pocit ze testy boli bledsie a zaroven som sa v noci strasne spotila (toto sa mi stavalo v 600 nedeli). Myslite, ze moze ist o potrat? Alebo len hormonalnu nerovnovahu? Nemam z toho dobry pocit…

majamat
1. aug 2022

tazko povedat. ak sa nieco crtalo, to este nie je pozitivny test. mnohe testy duchuju.

to ze si sa spotila, nic neznamena, ormony su niejkedy fakt nevyspytatelne. velmi ovplyvnuju organizmus a mame koli hormonom casto dost vyrazne prejavy.

ja mam uz 46r, za cele to obdobie ms cyklov som mala cykly naozaj vselijake. a teda vzdy boli pravidelne, ak asa mi 10x stalo, ze mi ms meskala okolo 2t, zrejme posunuta ovulka ( raz som to mala aj potvrdene.
mala som roznu dlzku cyklov,najskor nieco malo cez 30dni, pri HAK samozrejme pravidelne ( HAK neviem kolko som dokopy brala, no nemam stale ), potom sa mi cyklus upravil na 28dni, plus minus., obdivujem,a ko to maju niektore zeny na den presne, lebo to tak byt nemusi, aj pravidelny cyklus moze byt v urcitom rozmedzi dni, nemusi byt na den presne. potom som mala obdobie, ze sa skratil na 25dni,a le sem tam aj pod 20dni. vtedy mi chybal aj vit D.
mala som odobie, ze som mala PMS a obdobie, ze som nemala. niekedy dlhsie., niekedy kratsie, priznaky tiez rozdielne a aj rozdielne intenzivne. pred casom som mala dokonca obdobie, ked mi pocas PMS byvalo rano zle od zaludku - pocit na vracanie. teraz to nemavam.

jednoducho cykly mozu byt rozdielne, u niektorej viac, u inej menej. vekom tychto odchyliek urcite pribuda.

nika_val
1. aug 2022

Kedže si sa testovala bez meškaním ms tak to nepojde o potrat ale o biochemické a vtedy moc žena nema priznaky ine od klasickeho ms
Ms si už dostala? Ak nie tak stale nie je nič stratene 🙂

autor
1. aug 2022

@nika_val nedostala. Iba som si vsimla, ze sa mi od vcera zmenil vytok. Zo “sucha” mam zrazu taky biely.
Biochemicke znamena co? Ze to same odide ci mam ist ku gyn.?

autor
1. aug 2022

@nika_val nedostala. Mam dostat dnes

nika_val
1. aug 2022

Biochemicke tehotenstvo znamena ze si sa testovala pred meškaním ms a test bol pozitivny ale aj tak ms príde tak ako ma pripadne par dni (do 5dni) mešká ..vajicko sa sice oplodnilo ale nedokazalo sa uchytit takže normalne pride ms a vyplavi sa to z teba v podobe vačšej zrazeniny čo si ani nemusiš všimnúť
O potrate sa hovorí keď už to má žena potvrdené aj od dr že je tehotná a vtedy su tiež 2 možnosti potratíš sama začneš krvácať alebo zamlčany potrat v tychto pripadoch to zisti až dr na sone..
Ale ako som pisala kedže ty si testovala ešte pred ms a píšeš že testy boli slabé takže to vobec nemuselo ani znamenat tehotestvo mohli to byt kanaliky na tom teste, kedze si stale nedostala ms tak môže to byť že si stale tehotna
Toto je hrozne tazko ved pockaj si zopar dni, nerob unahlene nazory ci je to potrat alebo nie je
Pockaj si, bud pride ms ak nie urob test ak budr negativny chod k dr nech sa pozrie na teba

any_soj
1. aug 2022

Ešte k tomu biochemickemu - odporúčam skontrolovať hormóny, keďže môže byť problém nedostatočný progesterón v lutealnej fáze

sense
1. aug 2022

To ti nikto nepovie ci to bolo biochemické alebo nerovnováha, lebo to ze sa na teste niečo črtá x dní pred MS nemusí znamenať tehu keďže veľa testov v poslednej dobe robí tzv duchov keď test uschne. Ak by si bola tehotná test by silné. Počkaj keď ti bude ms meškať týždeň skus spraviť znova test alebo zavolaj doktorke ze ti týždeň mešká a ona ti už povie ci a kedy máš prísť na kontrolu. Koľko dní od ovulacie si si robila test? Mala si potvrdenú ovulaciu?