icon

III. trimester a choroba. Máte s tým skúsenosti?

suzik77
14. jan 2010

Ahojte, ma niektora z vas skusenosti s neprijemnymi ochoreniami v III. trimestri? Som na prelome 36-37 tyzdna a uz vyse tyzdna ma trapi choroba. Nadcha, kychanie, posledne tri dni velmi silny kasel. Uz som vybrala aj antibiotika Sumamed - 2 balenia, uzila som flasticku Hedelixu, cmulam Propolki, navstevujem lekarov a nic sa nelepsi. Bojim sa, ci nemam zapal pluc, ktory nie je pocut... A zaroven sa bojim, ci sa to nemoze odzrkadlit na babatku, ci sa nemoze stat, ze sa narodi s chorobou alebo znacne oslabene?

Podelte sa o svoje neprijemne skusenosti, dakujem!

spevacka
14. jan 2010

ahoj suzik, ja som bola chorá v druhom trimestri, aj ATB som brala, bola som taká chorá, že som sa nevládala ani pohnúť, vraj zápal priedušnice. Malinká sa narodila úplne zdravá. Len mne tie lieky zabrali, takže po ich nasadení som sa začala rýchlo zotavovať, čo u teba nevyzerá ☹ . No tak toť moja skúsenosť. Prajem, nech všetko dobre dopadne

suzik77
autor
15. jan 2010

spevacka - dakujem za odpoved. Ja dufam, ze do porodu sa to vyrazne zlepsi, ak uz celkom nezmizne.. Hlavne, ze nemam horucky, ale ani kasel nie je prijemny. Dakujem pekne!

tinus888
Odpoveď bola odstránená
martinka13
20. jan 2010

Ked som bola ja tehotna a v tretom trimestri som bola tiez prechorena Nemala som sice tepolotu ale nadchu, bolest hrdla a neprijemny kasel Dala som si homeopatika Paragrip a Homeogen 9. Sice som tomu neverila, ale celkom mi to zabralo. Brala som ich, aj ked som potom kojila. Ahoj a vela stastia 😉

katka1981
20. jan 2010

suzik, ja som mala termin 6.6. (mala sa narodila 4.6.) ochorela som koncom maja ale neskutocne! Zapal hrtana, zapal priedusnice, zapal spojiviek, strasne silny drazdivy kasel, nebola som tak chora najmenej 0 rokov. Utekala som vecer o 20.00 na pohotovost, dostala som antibiotika, a o polnoci som utekala zas lebo mi zahnisalo oko. Dostala som este kvapky a mast do oci samozrejme ATB. Gynekolog mi povedal, ze keby som nebrala ATB ublizim babu. Este som brala aj nejake kapsule na priedusky na ten kasel. Rodila som s herpesmi, kaslala som este dva mesiace po porode. Robili mi potom testy z toho co som vykasliavala, lebo som sa bala ze nakazim malu, nastastie sa jej nic nestalo a vsetko super dopadlo. Brala som aj kadeco na vykasliavanie aj homeopatika, samozrejme vsetko vhodne pre tehotne. Dali mi aj Ditustat ale precitala som si v letaku, ze ho nesmu tehotne, tak som ho nebrala.

katka1981
20. jan 2010

oprava 10 rokov, nie 0.

katkalubkova
23. apr 2013

Ja som bola chora pred nedavnom, ochorela som od syna. Tiez ma to chytilo az na konci 7meho mesiaca 😒 , hrdlo, hlasivky, silna nadcha. Bola som dost chora, preto som aj hned utekala k lekarke, dostala som ZINNAT 500, je vyborny, zabralo, ale malo to dlhe odznievanie. Na stastie to bolo bez teploty!!!
Aj v prvom tehot. som bola chora a taktiez som mala naordinovany ZINNAT 500, vtedy som bola chora, ale v 4 mesiaci.

Ja som bola urcite dlhsie chora ako tyzden aj 2!