icon

Je bezpečné užívanie Orinoxu počas tehotenstva?

9. jan 2026

Ahojky, som v 26. tyzdni tehotenstva, uz dva mesiace mam upchaty nos. Uzivam Nasivin do 1 roku, nic , vobec nic ine mi nezabera. Riesila som to aj s doktorkou, asi tak.
Otazka, mozem uzivat aj Orinox od 1 roka?
PS. Kto nezazil pernamentne upchaty nos, jednoducho nepochopi.
Dakujem za ustretove a vecne odpovede.

esther100
9. jan 2026

Veď používaj naďalej nasivin.ci ten už nechceš ,či ako?

katulienka160
9. jan 2026

@anonym_autor skus afrin, ten mne zaberal najlepšie 😊 v tehotenstve je bezpečný oxymetazolin a ten je v nasivine a afrine. Samozrejme sa ma striekat co najmenej (teda proste keď uz ozaj nemozes dýchať) a co najkratsiu dobu. Ale to je pri všetkých sprejoch. A kludne si daj nasivine dospelacky. Radsej si dat sem tam ten a zaberie ako si striekat detsky a často lebo ti to tak neuvolni.
Ja viem,ze mnohi ti povedia ze len morsku vodu a neviem co,ale tá ti nos neodupcha. A ja som si vzdy radšej striekla ako nedychat poriadne a lapat po dychu. To mi prislo pre babo nebezpecnejsie

anonym_e5d5c0
9. jan 2026

@anonym_autor ja mám vkuse upchatý nos, ale že vkuse. Nikdy pred tým som to nemala a som z toho pekne na nervy. Dám si čo mám po ruke… nasivin, olynth, otrivin. A nie detské. Ono je aj tak ten nasivin pre deti od 6r a dospelých. Takže kľud. Lokálne spreje do nosa sa nedostanú vôbec do obehu a už vibec nie k bábätku. Overená info od kŕčnej doktorky. 🙂 kúp riadny sprej a daj si, je to úľava a hlavne v noci.

esther100
9. jan 2026

Ja som mala celé tehotenstvo upchatý nos,ale že úplne od začiatku (prvý príznak)až do konca.v treťom trimestri som ostala ešte aj chorá a gynekológ povedal,že si mám dávať muconasal(ten som si dávala aj na začiatku,kým som nevedela ,že som tehotná).inak som dovtedy tiež používala nasivin(detský),ale vždy len na noc som si dávala.