Je dôvod na PN počas tehotenstva?
ahojte, myslite ze je dovod na Pnku ak pocas terajsieho tehotenstva som uz 2x krvacala a obcas sa vyskytuje hnedy vytok? (naposledy tyzden dva dozadu) Uzivam lieky na riedenie krvi cize asi to bude kvoli tomu kedze na iny dovod sa neprislo a babatko bolo vzdy OK.
Uz som v 26tt a teda v praci mam toho dost z dlheho sedenia ma boli chrbat, krize...mozem sa vypytat na Pn? teda vôbec ci mam na to dovod?
a mimohodom uz som po dvoch potratoch v 7a 8tt
zatial som mojej gyn nespominala tie bolesti chrbta lebo na poslednej poradni som ich nemala
ale idem teraz o par dni na poradnu dalsiu po mesiaci a teda rozmyslam o tej PN
I ked ja som sa pytat na PN-ku nemusela, ale ak by som uz 2x pocas tehotenstva krvacala, mala bolesti krizov a 2 potraty za sebou, tak by som sa na tu PN-ku urcite pytala, ak by mi ju lekar sam nenavrhol. Nemas co stratit, skus sa opytat a uvidis, ci je tvoj stav na PN.
@barbora0308 praveze mi ju nenavrhla ani raz...navrhol mi ju jeden krat iba lekar na pohotovosti ked som prisla s krvacanim, ale to bolo kratko pred vianocami cize vtedy som mala dovolenku, home office vianoce -bolo volno cize to som vtedy neriesila
mne celkovo pride ze mna ta moja gyn. berie ako keby nic sa doteraz nedialo..vzdy to berie tak ze ved mi nic v podstate neni...aj kontroly po tom krvacani, aj po tych potratoch ze ved 2 potraty su este v ramci "normy"....neviem co si mam o nej mysliet
ono v podstate ide len o nejake +- 2 tyzdne v praci , potom cerpam 2 tyzdne zvysnu dovolenku a hned na to nastupujem na matersku 8t pred TP...
Tak jej to normalne na rovinu takto povedz. Ja som prve tehotenstvo (ktore skoncilo v 17tt) skoro cele prekrvacala a skoncilo to aj masivnym krvacanim. Ked som otehotnela 2x, tak som iba spinila a mala extremne bolesti krizov. Gynekolog ma autoamicky hned vypisoval na PN, ze to mam urcite lezat doma. Takze na tvojom mieste by som to s nou prediskutovala.
to ci mas ist na PN na to je doktor/ na co tu sa pytas???? mne dali dufaston a ziadna PN a makala som v praci,
nevidim najmensi dovod. Ked som krvacala a musela lezat, tak ano, bola som na PN... ale hnede spinenie pri fraxi a pod byva normalne a pokial nehrozi predcasny porod alebo nie su ine problemy a nemas problematicke zamestnanie, kde dvihas naklad a pod tak osobne nie je dovod. Ale najjednoduchsie je o tom sa porozpravat na najblizsej poradni s lekarom ktory Ta pozna.

Tvoj gyn co na to?