Je dôvod na PN počas tehotenstva?
ahojte, myslite ze je dovod na Pnku ak pocas terajsieho tehotenstva som uz 2x krvacala a obcas sa vyskytuje hnedy vytok? (naposledy tyzden dva dozadu) Uzivam lieky na riedenie krvi cize asi to bude kvoli tomu kedze na iny dovod sa neprislo a babatko bolo vzdy OK.
Uz som v 26tt a teda v praci mam toho dost z dlheho sedenia ma boli chrbat, krize...mozem sa vypytat na Pn? teda vôbec ci mam na to dovod?
a mimohodom uz som po dvoch potratoch v 7a 8tt
zatial som mojej gyn nespominala tie bolesti chrbta lebo na poslednej poradni som ich nemala
ale idem teraz o par dni na poradnu dalsiu po mesiaci a teda rozmyslam o tej PN
I ked ja som sa pytat na PN-ku nemusela, ale ak by som uz 2x pocas tehotenstva krvacala, mala bolesti krizov a 2 potraty za sebou, tak by som sa na tu PN-ku urcite pytala, ak by mi ju lekar sam nenavrhol. Nemas co stratit, skus sa opytat a uvidis, ci je tvoj stav na PN.
Opýtaj sa dr a preber to s nim a uvidíš
@barbora0308 praveze mi ju nenavrhla ani raz...navrhol mi ju jeden krat iba lekar na pohotovosti ked som prisla s krvacanim, ale to bolo kratko pred vianocami cize vtedy som mala dovolenku, home office vianoce -bolo volno cize to som vtedy neriesila
Ja by som si PN už vyžiadala na Tvojom mieste.
mne celkovo pride ze mna ta moja gyn. berie ako keby nic sa doteraz nedialo..vzdy to berie tak ze ved mi nic v podstate neni...aj kontroly po tom krvacani, aj po tych potratoch ze ved 2 potraty su este v ramci "normy"....neviem co si mam o nej mysliet
ono v podstate ide len o nejake +- 2 tyzdne v praci , potom cerpam 2 tyzdne zvysnu dovolenku a hned na to nastupujem na matersku 8t pred TP...
Tak jej to normalne na rovinu takto povedz. Ja som prve tehotenstvo (ktore skoncilo v 17tt) skoro cele prekrvacala a skoncilo to aj masivnym krvacanim. Ked som otehotnela 2x, tak som iba spinila a mala extremne bolesti krizov. Gynekolog ma autoamicky hned vypisoval na PN, ze to mam urcite lezat doma. Takze na tvojom mieste by som to s nou prediskutovala.
áno je to dôvod na PN
to ci mas ist na PN na to je doktor/ na co tu sa pytas???? mne dali dufaston a ziadna PN a makala som v praci,
Podľa mňa už si mala byť dávno na PN.
nevidim najmensi dovod. Ked som krvacala a musela lezat, tak ano, bola som na PN... ale hnede spinenie pri fraxi a pod byva normalne a pokial nehrozi predcasny porod alebo nie su ine problemy a nemas problematicke zamestnanie, kde dvihas naklad a pod tak osobne nie je dovod. Ale najjednoduchsie je o tom sa porozpravat na najblizsej poradni s lekarom ktory Ta pozna.

Tvoj gyn co na to?