icon

Je jemný pokles HCG vždy predzvesťou potratu?

domi_28
1. sep 2025

Ahojte baby. Viem, že nádej umiera posledná ale zároveň viem, že niekedy treba byť aj realista. Po týždňovom meškaní menštruácie som si spravila tehotenský test, ktorý ukázal pozitívny výsledok (2-3 týždne). Bola som prechladnutá a dosť kašlala no začala som špiniť nie len hnedo ale aj do červena tak som pre istotu išla na urgent, nakoľko mám za sebou zamlčaný potrat v 12tt a nechcem už nič podceniť. Lekár zmeral hodnotu hcg a bola 248 a na ultrazvuku nebolo ešte nič vidieť, nakoľko bol ešte veľmi skorý týždeň. Dva dni na to som však začala špiniť o niečo viac tak som kontaktovala gynekológa. Keďže ubehli len dva dni na ultrazvuku nebolo opať nič vidieť, no hodnota hcg klesla z 248 na 235. Keďže ide o želané tehotenstvo, chcel vyskúšať na týždeň užívanie liekov duphaston. Na jednej strane super, že ma hneď neodbil, no na druhej… týždeň čakať len na verdikt biochemického potratu bude tiež pekne náročné.

Preto sa chcem prosím spýtať, stal sa niektorej z Vás taký zázrak, že hcg jemne kleslo no napriek tomu ste nepotratili? Vopred ďakujem

domka222
1. sep 2025

Ja ťa nechcem sklamať, ale za dva dni už malo byť hcg aspoň o niečo vyššie a nie nižšie. A ešte ak sa špinenie spustilo ešte viac...

stellarstar
1. sep 2025

Vyzerá žiaľ na biochemické

anonym_c50c31
1. sep 2025

Ak kleslo bohuzial, ziadna nadej nie je.

anonym_ef0337
1. sep 2025

Keby sa ešte jemne zdvihlo, tak je nádej, ale jak už kleslo, tak bohužiaľ... 😢

anonym_ce099c
1. sep 2025

Pri mimomaternicovom HCG skace hore, dole.