icon

Je krv v moči počas tehotenstva nebezpečná?

mishaella1984
23. mar 2015

Ahojte,
je krv v moči počas tehu veľmi nebezpečná?

Dnes od rána, teraz už lepšie, ale taký tlak tam cítim.
A "našťastie" je to určite v moči a nie z inakadiaľ.
Cítila som to už včera ale nebola krv a kedže v tehotenstve aj tak človeka častejšie núti chodiť nevenovala som tomu takú pozornosť ešte.

U obvodnej lekárky som bola, prepísala mi ATB s tým, ež si musím zajtra zavolať kvôli výsledkom a podla toho ak budu pozitivne to mam začať brať, ak nie, musím ku gynekologicke lebo by to bol iný problem.

Raz v živote som takéto už mala ale strašne dáávno.

Zatial pijem brusnicový čaj, kupila som si aj mega brusinky v kapsliach a striedam s brusnicovým džusom.

Ale bojím sa pretože neviem či ten zápal močových ciest (dedukujem, lebo pri vzorke to bolo aj riadne vidieť) môže malé nejako ohroziť. Alebo aby to nebolo niečo iné, horšie.
Som len v začiatku 2 mesiaca. :(
V robote je dosť ťažké sa tváriť, že mi nič nieje aj bez toho ale čo už.

cherset
23. mar 2015

@mishaella1984 ja by som sa pekne hodila na pn-ku. Dr. ti určite dala také ATB, ktoré bábätko neohrozia, ale zápal močových ciest je dosť nepríjemná záležitosť a pekne by som ju vyležala 🙂

mishaella1984
autor
23. mar 2015

@cherset bohužial nemožem ist teraz na PN ale snad atb pomožu a aj to všetko s brusnicami čo k tomu beriem.

cherset
23. mar 2015

@mishaella1984 tak to je veľká škoda, lebo na to je najlepšie teplo a pokoj. Skús si ešte kúpiť Cantharis alebo Pulsatillu, to su homeopatiká na infekciu močových ciest, tie môžeš aj v tehu - ako doplnok k antibiotikám. A ešte taká malá rada, aspoň ja som vždy mala ten problém v časoch keď som ešte brala antibiotiká - papaj spolus nimi aj probiotika, lebo ja som z antibiotík mala vždy gynekologicky zápal, čo v tehotenstve tiež nie je ziadna výhra.

mishaella1984
autor
23. mar 2015

hej hej probiotika mam, a poinformujem sa aj na tie homeopatiká diki 🙂
ale teda ked sa to lieči nemalo by to ohroziť bábo že?

cherset
23. mar 2015

Určite menej ako keby sa to nelieči. Ja osobne som mala tiež virózu na začiatku tehotenstva, neboli to močové cesty, ale dýchanie, kašeľ, nádcha a podobne, malá je v poriadku. Kamarátka mala to čo ty a malá je tiež v poriadku. Treba dôverovať lekárom, určite vedia čo robia. A hlavne nestresovať 🙂

ivanka12311
23. mar 2015

Toto isté mala aj jedna moja známa,krv v moči, a zistili jej problém s obličkami.

mishaella1984
autor
23. mar 2015

ja som vlani podla preventívky mala v poriadku obličky a myslim si ze to je zápal močových ciest nie obličky lebo to vtedy aj ony bolia a riadne.

mishaella1984
autor
23. mar 2015

ozaj baby neviete na prvy odber krvi na stanovenie tehu treba prist nalačno? Mam to az 9.20 a mam obavy ze dovtedy nevydrzim nejesť.

mishaella1984
autor
23. mar 2015

navyse ked mam aj antibiotika ktore same ovplyvňujú cukor v krvi je mozne ze mi teraz ani krv nevezmú? neviem ci mam rano predtym nejesť alebo nie ale do 9.20 sa bojim ze nevydrzim a nechcem tam odpadnúť.