Je nepribratie počas tehotenstva v poriadku?
Ahojte. Ste tu niektoré, ktoré ste nič alebo len malo pribrali počas tehu? Je to ok nepribrat? Nemyslím teraz baby ktoré majú na začiatku tehu 50kg...
Ja som prakticky nepribrala, vaha isla len ako rastol drobec + placenta a plodova voda. Z porodnice som sla o 2kg lahsia ako pred otehotnenim.
Dolezite su vzdy ultrazvuky. Ja som pri poslednom tehotenstve dokonca schudla 5 kil a babo malo krasnych 3,8kg, ked sa narodilo 😊
Pri prvej som mala 54kg a teda priberala som každý mesiac len to čo bábo rástlo, rodiť som šla so 65kg a teda v pôrodnici som hneď nechala 8kg, zvyšok šiel sám. Pri druhej som mala 52kg a teda zase dokopy 10kg hore a tiež šlo všetko dole. Teraz mám 54kg ako pred tehotenstvom
@diaalex však to si pribrala 11 kg.. sa ti zdá málo?
Ano, je to uplne ok, pokial dieta pribera a rastie tak, ako ma. A veru ze tie co v tehotenstve nepriberu su skor tie co maju dvakrat viac nez 50kg… ja som nepribrala ani kg, dieta malo 3700g, naozaj tvoja vaha nie je dolezita (radsej pribrať menej ako vela, hoci to nie vzdy ide ovplyvnit).
@deti95060810 prečo tvoje dieťa a plodová voda s placentou nevážili nič?? poznám baby, ktoré 30-40kg pribrali a teda to je veľa a nie mojich 11
@diaalex 30-40 kg pribrať je od veci, ale 10 kg je úplne ok...
autorka, niektoré maminky priberú za celé tehu 1-2 kg , ale majú váhu omnoho vyššiu ako 50kg. 😉
v nemocnici som bola na izbe s maminkou ktorá vraj pribrala za celé tehu 1 kg, ale tak ona mala aj tak poriadnu nadváhu... bábo malo takmer 4 kg. a vraj jej lekár to vôbec neriešil.
Moja sesternica je chuda a mala cele tehu nechutendtvo. Pribrala minimalne. Ani nie 5kg. Babatko bolo ok. ;)
Ja som pribrala 8 kg za tehotenstvo. Sú ženy, ktoré nepreberá, čo sa váhy týka, ale určite minimálne to, čo váži dieťa a voda je navyše.

Dôležité je či priberá bábo.