icon

Je piata choroba nebezpečná počas tehotenstva?

lusiana6
17. mar 2024

Ahojte. Dcerka má pravdepodobne piatu chorobu a ja som v 19tt. Uz ste sa s tym stretli? Neviete mi povedat ci je to vazne tak zle a ohrozujuce pre tehotnu zenu resp babatko? Dakujem za kazdu radu ci info. Internet ponuka info ale som len viac v strese z citania tych prispevkov.

bubuzu
17. mar 2024

@lusiana6 neviem ako je to nebezpečné, pamätám si, že skôr v prvých týždňoch, kedy sa formujú orgány. Inak to nemusíš vôbec chytiť, syn mal prednedávnom a nikto z nás, ani bábätko, sme to nedostali a to spíme všetci spolu. Pravdepodobne si to už ako dieťa prekonala a tak máš imunitu. Držím palce.Stres tak či tak nepomôže, ale chápem ťa.

ivangeline
17. mar 2024

U nás bolo raz a deti zdravé.

lusiana6
autor
17. mar 2024

@bubuzu dakujem pekne, trosicka som kludnejsia 🙂

nikiki29
17. mar 2024

@lusiana6 ja som ju dostala asi v 6.mesiaci, ešte sa malý nenarodil, ale všetky výsledky sú ok.

lusiana6
autor
17. mar 2024

@nikiki29 ak sa smiem spytat ako si prisla na to ze ju mas? Mala si tie priznaky ze cervene lica popripade vyhadzanie a jemne zvysena teplota? Ci?

nikiki29
17. mar 2024

@lusiana6 prvý to dostal mal syn, aj potvrdené od pediatra. On mal horšie príznaky. Ja som mala len začervenané líca, teplotu tesne nad 37°C. Aj som volala doktorke, že si mám len dať Imunoglukan, Dčko, Cčko a zinok nech podporím imunitu. Chodím aj na rizikovú poradňu (z iného dôvodu), malého riadne prezreli a tiež som ich o tom informovala, vraj je všetko ok. Šanca na prenos nie je veľká v tom týždni.

dagas
17. mar 2024

@lusiana6 ahoj momentálne riešim to isté. Som v 32 tt takže vraj by to už nemal byť problém ale aj tak sa bojím.Doktor o tom veľa nevedel ale povedal že mi zoberú krv a uvidí sa

lusiana6
autor
17. mar 2024

@dagas to je fajn ze to proste riesi aby sa vedelo a aby si bola hlavne ty kludna. Citala som tu kadeco aj pozitivne aj negativne a teda neviem uz co si o tom mysliet. Mam z toho riadny stres. Neviem ci s tym otravovat gynekologicku lebo poradnu mam az 26. ale dovtedy asi umrem od strachu.

mmoni89
17. mar 2024

@lusiana6 ja som od deti nedostala,hlavne klud,internet ponuka vzdy len tie najhorsie scenare😀

dagas
17. mar 2024

@mmoni89 to je síce pravda že internet ponúka najhoršie scenáre ,ale na druhej stane keby sa niečo nedajbože stane a ja by som si povedala že som pre to nič nespravila tak to by som si neodpustila

ivuska13203
26. mar 2024

@dagas ahoj ja som tiež v 32tt a synček je nachladeny má aj teplotu a v škôlke chýba 3/4triedy tak je tam možnosť piatej choroby.chcem sa spýtať ty si kontaktovala doktorku a mala si sama príznaky či len preventívne?

lusiana6
autor
26. mar 2024

@ivuska13203 Ahoj, nekontaktovala som nikoho. Cakala som ci sa to nejako prejavi aj na mne, ale chvalabohu nie. Vraj som to asi v detstve mala podla rodicov tak toto ma tak ukludnovalo. Az dnes som bola pri gynekologicke a spomenula jej to a vobec nic inak neriesila. Vsetko ok tak snad to tak bude. Drzim prsty.

dher
21. apr 2024

@nikiki29 prosím ta, v ktorom týždni si sa "nakazila"? Ja dnes cítim hrdlo 14dní po výseve u dcéry. Výsledky krvi na protilátky u mňa ešte nemám. Som 18+6

lusiana6
autor
Autor odpoveď zmazal
nikiki29
21. apr 2024

@dher ja som bola v 28tt keď začali príznaky u mňa

dher
29. apr 2024

@nikiki29 a ako to dopadlo? Ako sa má bábo?