icon

Je pocit nízko položeného bábätka normálny?

mariac91
14. jún 2024

Babo citim akoby bolo prilis nizko a pichanie “zospodu“ 15tyzden
Ahojte, mozno je to len pocit , ale neviem ci je to normalne. Koncim 15 tyzden a pohyby samozrejme este necitim ale tlak citim pomerne dost nizko. Aj ked babo pocuvam dopplerom tak akciu stale najdem este nizko az pod jazvou. Ked idem na velku alebo malu potrebu a trochu zatlacim citim riadny tlak uplne dole . Niekedy aj pocas pohybu citim take akoby pichanie zdola a sem tam taku zvlastnu bolest tam dole. Je toto v poriadku? Okrem tychto pocitov sa zda byt vsetko v poriadku. Poradnu mam v stredu .

tanicka907
14. jún 2024

preco nejdes do poradne?

cinky16
14. jún 2024

ja som to takto mala cele tehotenstvo, dr. vzd povedala, ze to je normalne a dnes ma syn uz 13 rokov

mariac91
autor
14. jún 2024

@tanicka907 nie všetko je v tehotenstve nenormálne, niektoré ženy možno pociťovali takéto problémy. Chodiť tam s každou vecou tiež nie je okey. Idem ak sa mi už niečo naozaj nepozdáva. Každé tehotenstvo je iné a tak sa najskôr opýtam žien tu , či mala niektorá podobne pocity. Nechcem hneď robiť zakaždým paniku. Už dvakrát som tak utekala k Dr a bolo všetko v poriadku. Samozrejme nie s týmto problémom , ale s iným.

nevenka
14. jún 2024

@mariac91 ja som vsetky deti v tomto tyzdni citila nizko, vzdy na poradni mi povedal doktor, ze je to ok, aj to pichanie, tlak. Pozrel sonom, videl, ze krcok drzi, nic sa nedialo nikdy. Pri 3 detoch. Pri prvom ani nie. Samozrejme, ak sa Ti nebude daco zdat, treba ist.
No ja som aj nizka a mozno uz po tych porodoch to celkovo oslabene alebo proste takto. No a ako deti rastli tak zase som ich mala az tesne pod hrudnou kostou, ine vysoke baby maju brusko dlhsie tak nizsie, mne sa hned tlacili deti hore, mala som problem potom so zaludkom a dychanim, ovela skor ako ine zeny. Proste som mala celkovo.

mariac91
autor
14. jún 2024

@nevenka no ja až taká nízka nie som , zas ani vysoka . Ale som teda mega chuda aktuálne vážim asi 50kg keď som veľa nepovedala lebo som aj schudla niečo . Ale pri predošlých dvoch som to nemala tieto pocity ak si dobre pamätám. Mala som dve sekcie , možno aj tá jazva nejak nechce pustiť vyššie to babo. Ťažko mi povedať ale zas paniku robiť tiež nechcem ak sa nič iné nedeje a do stredy to snáď pocka. Akurát že v januári som bola na kyrete pre MÁ tak sú tam aj obavy či krčok drží ako má .

jaskolka
14. jún 2024

@mariac91 ono sa to tam teraz celkovo všetko rozťahuje, povoľuje, uvoľňuje. Proste telo sa prispôsobuje rastúcej maternici, ako bude bábätko rást, tak hocikedy budeš cítiť také pichanie, tlak, ťahanie a podobne. To je normálne, tehotenstvo je "iný stav". Spomeň to však na poradni,uz len kvôli svojmu kľudu

jomarch
14. jún 2024

ja som mala toto iste, zhruba v tomto istom tt. akoby ma dole tlacilo, najma pri cikani, parkrat sa mi stalo, ze som cikala po kvapkach, mala som pocit neuplneho vyprazdnenia. mas aj ty take? dokonca som isla k mojej obvodnej, aby mi skontrolovala moc (o par dni nato ma cakala aj poradna, chcela som vylucit problem s mechurom), dala mi urobit aj kultivaciu, ale vsetko bolo ok. uz obvodna mi povedala, ze je to hormonmi, zmenami v tele, roztahovanim maternice a pod. gynekolog mi tuto info potvrdil (kedze problem s mechurom sa vylucil). potom to same nejak odznelo. drzim palce

sasquatch693
14. jún 2024

@mariac91 ahoj ja mam tie iste pocity a tiez som sa bala, momentalne som v 16tt obcas citim tlak akoby na lonovej kosti a pichanie mam prevazne zo spodu. Niektore dni su velmi intenzivne a niektore necitim skoro nic len obcasne pichnutie. Lekar mi povedal ze je to v poriadku ze sa to tam vsetko natahuje a mozno tlaci na nejaky nerv.

mariac91
autor
15. jún 2024

Ďakujem vám zienky 🙂 som kludnejsia . Na poradni to spomeniem Dr pre istotu 🙂