icon

Je potrebné znova testovať na Downov syndróm v 15. týždni?

11. sep 2025

Ahojte: keď prvé výsledky v 12tt na downow syndróm boli negatívne, samca že druhé testy na downov v tom 15 tom, je nizka?
Ďakujem.

marhulka13
11. sep 2025

@anonym_autor aké druhé testy? A aké si podstupila prvé?

anonym_6701be
11. sep 2025

@anonym_autor keď dobre chapem tak mas na mysli prvotrimestralny skreening v 11-12tt a triple testy v 16tt ci? Tie triply testy v 16tt nemajú žiadnu výpovednú hodnotu, je to len štatistika.. navyse veľmi ju ovplyvňujú vek, prípadná choroba v čase odberu krvi alebo aj keď sa robi o tyzden-dva skôr alebo neskôr

anavixy
11. sep 2025

Ak myslis tripple testy tak tie sa automaticky robia dvakrat, nevidim dovod druhe testovanie odmietat. Samotny test je uplne nedoveryhodny az by som povedala, ze zbytocny. Ked uz, tak by som ho odmietla uplne, ale teraz rozmyslam, ze ten nadpis ti urcite zmenili a ty vobec nezvazujes odmietnutie testovania 😀, takze odpoved na tvoju otazku je ze ano, je moznost, ze druhe testovanie by mohlo byt pozitivne, ale stale to neznamena, ze by dieta muselo mat DS. Tie testy su na nic ( a velmi lahko ovplyvnitelne roznymi faktormi)

autor
11. sep 2025
@anavixy

Ak myslis tripple testy tak tie sa automaticky robia dvakrat, nevidim dovod druhe testovanie odmietat. Samotny test je uplne nedoveryhodny az by som povedala, ze zbytocny. Ked uz, tak by som ho odmietla uplne, ale teraz rozmyslam, ze ten nadpis ti urcite zmenili a ty vobec nezvazujes odmietnutie testovania 😀, takze odpoved na tvoju otazku je ze ano, je moznost, ze druhe testovanie by mohlo byt pozitivne, ale stale to neznamena, ze by dieta muselo mat DS. Tie testy su na nic ( a velmi lahko ovplyvnitelne roznymi faktormi)

@anavixy presne si ma pochopila a samozrejme že mi zmenili nadpis 🤣 otras.

Takže myslíš, že tie testy môžu byt klamlivé ? Aj keď DS by bol môže ukázať falošne že nieje???

tanicka907
11. sep 2025

testy na DS su vypocitane aj statisticky, vek rodicky, zdravotne komplikacie atd a robia sa na konci prveho trimestra. Vacsinou su presne, ale moze byt aj ze potvrdi a DS nebude (opacne skor nie). Krvne testy vyvracaju ine geneticke ochorenia.
Dalsie testovanie sa robi v 24tt a je to screening organov ( Aspon v Rakusku 😀)

anavixy
11. sep 2025
@anonym_autor

@anavixy presne si ma pochopila a samozrejme že mi zmenili nadpis 🤣 otras.

Takže myslíš, že tie testy môžu byt klamlivé ? Aj keď DS by bol môže ukázať falošne že nieje???

@anonym_autor mozu byt klamlive aj tak aj tak, ale ovela castejsie skor vychadzaju falosne pozitivne… dolezitejsie nez tripple testy su sona a hlavne morfologicke sono, ktore sa odporuca robit okolo 20tt - mozes ist ako samoplatca k odbornikom ako je napr. dr Grochal v MT (ale su rozni v roznych mestach..) - pozor, morfologicky utz NIE JE to iste co 3D/4D utz, aj ked aj ten sa robi pri morfologickom. A potom samozrejme platene krvne testy, o tych urcite vies.

autor
11. sep 2025
@anavixy

@anonym_autor mozu byt klamlive aj tak aj tak, ale ovela castejsie skor vychadzaju falosne pozitivne… dolezitejsie nez tripple testy su sona a hlavne morfologicke sono, ktore sa odporuca robit okolo 20tt - mozes ist ako samoplatca k odbornikom ako je napr. dr Grochal v MT (ale su rozni v roznych mestach..) - pozor, morfologicky utz NIE JE to iste co 3D/4D utz, aj ked aj ten sa robi pri morfologickom. A potom samozrejme platene krvne testy, o tych urcite vies.

@anavixy cakame dvojičky, no stále mám strach. Či je všetko v poriadku…
Teraz v 12tt sme mali veľké sono kde sa vserko detailne pozeralo, mozog, obličky, chrbtice, mechúr… všetko proste .. a bolo všetko v poriadku. Myslite; že je veľká samca ešte nejakého zvratu že sa môže niečo výrazne zmeniť ?
To je to čoho sa najviac desim.. chorôb…

jomarch
11. sep 2025

ja som si platila nifty, mala som 36 rokov, predsalen sanca vyssia…za mna najlepsie investovane peniaze minimalne do psychickej pohody. a bola som tiez na morfo u dr Holana v BA. moj gynekolog mi morfo utz urobil za 3,5 minuty 🤦🏾‍♀️🤦🏾‍♀️ u Holana sme boli hodinu.

baskustek
11. sep 2025
@anonym_autor

@anavixy cakame dvojičky, no stále mám strach. Či je všetko v poriadku…
Teraz v 12tt sme mali veľké sono kde sa vserko detailne pozeralo, mozog, obličky, chrbtice, mechúr… všetko proste .. a bolo všetko v poriadku. Myslite; že je veľká samca ešte nejakého zvratu že sa môže niečo výrazne zmeniť ?
To je to čoho sa najviac desim.. chorôb…

@anonym_autor v 12tt bolo už toto všetko vidieť? Veď veľké morfologické sono sa robí až v 20tt. To si bola kde? NT šijové prejasnenie ti tiež robili?