icon

Je silné tlačenie na brucho v 20. týždni nebezpečné?

misela22221
11. sep 2025

Dobrý deň .
Dnes som absolvovala 3D/4D sono v 20 týždni. Keďže babatko nechcelo ukazat tváričku , lekárka sa mi ho snažila oboma rukami nejako otočiť / posunúť. Tak strašne silno mi tlačila na tu maternicu oboma rukami ze to bolelo ako čert. Mám rizikové tehotenstvo , som často na vyšetreniach práve kvôli bolestiam podbruška od začiatku tehotenstva a následne mi druha lekárka takto silno stláča brucho. Moja otázka je - nič sa nemôže kvôli tomu stať? Nie je nejaké riziko že by mohli nastať teraz komplikácie ? Ďakujem pekne .

domka222
11. sep 2025

Si jej aj povedala,že je ti to nepríjemné a tváričku radšej vidieť nechceš?

misela22221
autor
11. sep 2025
@domka222

Si jej aj povedala,že je ti to nepríjemné a tváričku radšej vidieť nechceš?

@domka222 nie ale mohla som, neviem preco som nepovedala 😔 trvalo to chvíľu , aj tak to nepomohlo.

anonym_6fee15
11. sep 2025
@misela22221

@domka222 nie ale mohla som, neviem preco som nepovedala 😔 trvalo to chvíľu , aj tak to nepomohlo.

@misela22221 Hm... Ja trošku nechápem týmto fotkám načo vlastne ich tak mamičky strašne chcú.... Nemajú s reálnou podobou nič spoločné. Ale každého vec už sa to stalo. Doktorka vie, čo si môže dovoliť. Ale mali ste sa ozvať ale chápem vás prvý moment sme ticho a drzime ako hluchy dvere. Dôverovala by som lekárke.

misela22221
autor
11. sep 2025
@anonym_6fee15

@misela22221 Hm... Ja trošku nechápem týmto fotkám načo vlastne ich tak mamičky strašne chcú.... Nemajú s reálnou podobou nič spoločné. Ale každého vec už sa to stalo. Doktorka vie, čo si môže dovoliť. Ale mali ste sa ozvať ale chápem vás prvý moment sme ticho a drzime ako hluchy dvere. Dôverovala by som lekárke.

@anonym_6fee15 to som mala na odporučenie lekárky stihnúť toto sono v 20 týždni na skontrolovanie orgánov bábätka. Fotka už bola len ako doplnok :/ ďakujem za pochopenie , sama neviem preco som bola ticho .

anavixy
11. sep 2025

Pokial ti to priamo vtedy a kratko potom nesposobilo tvrdnutie bruska, tak by to malo byt v poriadku, nic sa nestane… pokial si bola na morfologickom utz, tak tam chcela dr vidiet aj tvaricku pre komplexnost vysetrenia, je to ale nieco ine ako len 3d/4d, aj ked ludia (a asi aj lekari) to zamienaju, aj tam dr pozera vsetko, ale nema techniku ako pri morfo.. takze v zasade proste potrebovala vidiet tvar, aby vedela povedat, ze je vsetko tak, ako ma byt

misela22221
autor
11. sep 2025
@anavixy

Pokial ti to priamo vtedy a kratko potom nesposobilo tvrdnutie bruska, tak by to malo byt v poriadku, nic sa nestane… pokial si bola na morfologickom utz, tak tam chcela dr vidiet aj tvaricku pre komplexnost vysetrenia, je to ale nieco ine ako len 3d/4d, aj ked ludia (a asi aj lekari) to zamienaju, aj tam dr pozera vsetko, ale nema techniku ako pri morfo.. takze v zasade proste potrebovala vidiet tvar, aby vedela povedat, ze je vsetko tak, ako ma byt

@anavixy ďakujem veľmi pekne

kitycat
11. sep 2025

@misela22221 ale no, nejake tlaky na brucho ti urcite nesposobia vqcsie riziko nez mas 🙂