Je vaginálne užívanie progesterónu bezpečné počas tehotenstva?
Ahojte, viete mi niekto poradiť, na čo je progesterón? Dali mi ho, aby som si ho dávala vaginálne do 16. týždňa. Teraz som v 9+4 týždni. Dostala som ho preto, lebo som mala jednorazový hnedý výtok, ale odvtedy nič. Moja otázka znie, či to nejak neublíži dieťaťu, keď momentálne nekrvácam.
Dieťa je v poriadku aj ja som v poriadku príčina sa nenašla
Používa sa na udržanie , ja som si ho vkladala rano aj večer celé tehotenstvo a bábätku sa nič nestane, nemajte obavy.
@aneta50 neublíži, pomôže. Prečo by ti lekar predpísal niečo, čo ublizi dietatu??
@aneta50 neublizi
@aneta50 samozrejme, že je bezpečné. Berie sa na udržanie, pri IVF je to samozrejmosťou a v oveľa vyšších dávkach, ja som brala do konca 12tt.. Kamarátka s krvácaním až do 24tt.
prečo by to malo ublížiť ? veď je to liek .. ja beriem od začiatku tehotenstva momentálne 21 tt ..
tiež som ho brala ked som bola tehu dosť dlho, ak ti lekár niečo predpíše tak to akceptuj
Používa sa na udržanie , ja som si ho vkladala rano aj večer celé tehotenstvo a bábätku sa nič nestane, nemajte obavy.
@martina0782 aj mne tak dali ráno aj večer do 16tt
@aneta50 neublíži určite. Ja ho beriem celé tehotenstvo.

@aneta50 je to na udrzanie, ja som ho brala tiez, aj ked po ivf, urcite neublizi