icon

Je vyčerpanie počas druhého tehotenstva normálne?

20. nov 2023

Ahojte, ešte som len na začiatku, ešte ani u dr som nebola, podľa digitálneho testu je to odhad na cca 4-5tt.
No mávam obrovské slabosti, odkedy sa zobudím hneď som zas unavená, vyčerpaná, bolesti hlavy, pocity na odpadnutie. Nie som schopná nič robiť, k tomu mám doma syna…
Je to v poriadku? Mali ste niektorá niečo podobné? Začiatok prvého tehotenstva som mala úplne bezproblémový, tak so trošku vyľakaná
(Gynekológovi sa dovolať neviem)

rebrambora
20. nov 2023

Ano, k tomu nevolnosti a krce.
Drzim palce.

autor
20. nov 2023

@rebrambora kedy ti to asi prešlo prosím…? 😟

martyzpp
20. nov 2023

U mna v druhom trimestri. Syn po mne jazdil autickom a ja som zadriemala 🙈. Bolo to narocne obdobie.

adrianap83
20. nov 2023

Áno, presne takéto stavy som mala, plus zo všetkého mi bolo na zvracanie. Nemohla som nikde chodit, chvila chôdze a na odpadnutie. Mala som to dlho, aj v 2.hom trimestri. V treťom už som bola plná energie.

cookie29
20. nov 2023

Ake stare mas prve? Lebo predpokladam, ze do prveho tehu si sla oddychnuta a v plnej forme. Pri malom dietati je unava, vycerpanie, casto nedostatok spanku... Ja vlastne an neviem, ci to vobec preslo. V 2T bolo cosi lepsie ale aj tak to bolo strasne narocne

autor
20. nov 2023

@cookie29 2,5r

majlo1234
20. nov 2023

Ako hovori @cookie29 , pri prvom to bola tazka pohodicka, slofik, nohy vylozene, na masaze som chodila, s kamoskami do mesta…teraz od rana len taham nohy za sebou, znasam synov vzdor, neznasam muza🤣 po nociach vstavam k decku. A do toho furt som chora

cookie29
20. nov 2023

a este nedajboze chodi do skolky? Pozri, aj keby si mala super poslusne dietatko, tak je to narocne obdobie... Mas za sebou tehu, nevyspate noci, zubky, nejake detske choroby, vzdor atd atd atd a mozno si si ani nevsimla aka si vypluta, pretoze unava je tu denno-denne. A zrazu napor na teba s tehu. Drzim palce, ale kym v 1.tehu som bola v super forme v 2. som ledva prezila

autor
20. nov 2023

@cookie29 asi máš pravdu, že už to celé po nejakom čase človek vníma ako ssamozrejmosť tú únavu, už akoby ani nebola. A terat keď telo začalo fungovať zas na 200% plus moje výkony doma, tak to dáva sakra zabrať. Ja som cca od 16-17:00 úplne K.O. a neviem robiť nič..