Je zakalená plodová voda pri pôrode normálna?
Ahojte, zajtra mam oficialny termin porodu a s mojim porodnikom, ktoreho som si zazmluvnila k porodu som dohodnuta, ze ked to nepride same, tak v pondelok mam prist na prijem. No dnes som mala poslednu poradnu u mojho ambulantneho gynekologa a zistil, ze mam mierne denznu (zakalenu) plodovu vodu, ale prietoky su v poriadku. Pytala som sa ho ci sa mam bat tej plodovej vody, ci to nie je indikacia k tomu ist uz hned do porodnice. Povedal, ze nie lebo prietoky su dobre. Ale dodal ze on bezne posiela na prijem pacientku uz na termin porodu, no kedze som s porodnikom dohodnuta na pondelok, tak on sa do toho nebude miesat. A ja teraz neviem co robit, nechcem panikarit, ale zas ani nic zanedbat. Prosim vas mali ste niektora zakalenu plodovu vodu v case porodu? Je to naozaj bezny nalez, nic patologicke? Pripadne by ste mi poradili co by ste robili na mojom mieste?
Vopred dakujem
Preco s tym nekontaktujes toho, koho mas zazmluvneneho na porod?
Ja som tak mala. Ležala som v nemocnici keď to zistili. Na druhý deň ráno naplánovali sekciu.
Ja som mala zakalenu, rodila som 5 dni po termíne, malý mal po narodení zapálene oči a CRP 45, tak mu dali atb do žily, mal 2 dni kanylu
Ja som mala zelenu plodovu vodu, na co prisli az ked mi odisla. Dcera preto dostavala po porode atb injekcie. Rodila som. 42. tyzdni.
suseda mala zelenú ktorá nepríjemne páchla... rodila 3 týždne po termíne... všetko ok
Dakujem zeny, rano zavolam porodnikovi a budem to riesit, nebudem cakat do pondelka.
Zavolaj kludne aj teraz. Mne dr kazal volat kedykolvek. Aj o pol noci. Takze mu zavolaj. Mozno uz zajtra ti bude vyvolavat alebo proste riesit.
Ak ho máš zazmluvneného tak volaj aj teraz. Mne vyvolávali pôrod 2 dni po termíne a vodu som už mala tiež zakalenú. Pôrodník sa vyjadril že je rád že sme dlhšie nečakali. 🤷
Počuj nečakaj VOLAJ ja som takto išla s nálezom ako ty prietoky ok na pohotovosť nedala som sa odbit aj keď guláli ocamo nakoniec cisársky okamžite a bolo 5 min PO 12, dieťa oživovane voda zrazu už hraskova kasa lekár povedal že som si dieťa zachránila sama…
Volala som mu, zajtra nebude v porodnici. Mam prist v piatok rano, pozrie sa na to, ked sa mu to nebude pacit ostavam tam. Ked to bude ok, pusti ma este do nedele domov.
Je to naozaj bezny nalez. Vacsina (naozaj drviva) deti nema ziaden problem sposobeny zelenou PV. A vacsina zien zisti az pri porode, ze mali zelenu vodu…
Este dodam, ze dietatu sa po porode kontroluju zapalove parametre v krvi v takomto pripade.
@rooberta ale teda ak by to mne niekto spomenul, že je zakalena, tak by som asi dosť stresovala, lebo ja stresujem aj keď je všetko v poriadku. Mame aj v rodine prípad, akútny cs, zelena voda a ozivovanie babatka. Našťastie bez následkov a už ma 8 rokov. Ale aj tak uz len počuť o tom je veľmi nepríjemné a to bolo ešte pred termínom porodu. Takže pre pokoj v duši, radšej 2x skontrolovať.
Ako ste dopadli?
@zzzzza do porodnice ma prijali na zaklade tohto nalezu od mojho dr, ktory tu zakalenu vodu uviedol na vymenny listok, ale povedali mi, ze oni ziadnu zakalenu vodu na utz nevidia a aj ma poslali este na vikend domov na priepustku. V pondelok mi porod vyvolali, pretoze babatko bolo velke a v prepustacej sprave som mala uvedene plodova voda cira, takze takto nejako 🤷♀️ a dakujem za opytanie ☺️

Ja som mala a porod mi vyvolavali... dali mi aj atb preventivne... u mna sa to nastastie rozbehlo, ale mne dr povedala, ze keby som do niekolkych hodin neporodila (uz si naozaj nepamätam presny casovy udaj, ze do kolkych hodin mi hovorila), tak by musela ist von sekciou...
Ja som porodila za 9hodin od vyvolania a vsetko bolo ok...a to som mala nie trochu, ale uplne zakalenu plodovu vodu..