icon

Je zistenie trombofilného stavu v 10. týždni neskoré?

patricia_11
26. sep 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či sa tu nájde niekto čo zistil až v 10 tt, že má genetickú mutáciu. Budúci týždeň mám ísť na hematológiu a lekár určí či je potrebné si pichať injekcie, nie je to neskoro? Keď som to nezistila na začiatku? Bojím sa, že teraz nemusí byť kvôli tomu všetko ok s bábätkom.
Tento týžden som bola na gynekologii a bilo bábätku srdiečko aj vyrástlo, všetko zatiaľ vyzeralo byť v poriadku.

Ďakujem.

pe_mi
26. sep 2025

@patricia_11 prepáč za otázku, ale v čom pomôžu tie injekcie? Ozdravia plod? Zmizne mutácia..?
Ešte som o tom nepočula
Držím palce, nech je v poriadku

patricia_11
autor
26. sep 2025
@pe_mi

@patricia_11 prepáč za otázku, ale v čom pomôžu tie injekcie? Ozdravia plod? Zmizne mutácia..?
Ešte som o tom nepočula
Držím palce, nech je v poriadku

@pe_mi sú to injekcie na riedenie krvi, nevyjadrila som sa asi správne. Boli mi robené testy na trombofilny stav, čiže predispozícia na trombózu, pichá sa napr. Fraxiparin.

pe_mi
26. sep 2025
@patricia_11

@pe_mi sú to injekcie na riedenie krvi, nevyjadrila som sa asi správne. Boli mi robené testy na trombofilny stav, čiže predispozícia na trombózu, pichá sa napr. Fraxiparin.

@patricia_11 aha tak , ďakujem za vysvetlenie
Snáď dostaneš informácie od niekoho
Veľa zdravia prajem

anonym_16c481
26. sep 2025

Buď rada, že ti to zistili včas. Mne to zistili až po pôrode, takmer celé tehotenstvo som sa cítila fajn, no v posledných týždňoch tehotenstva sa mi veľmi zhoršil stav. Našťastie, ja aj dieťa sme v poriadku.

anonym_9e68d8
26. sep 2025

@patricia_11 prve dieta som vynosila ani som nevedela ze to mam. Potom som mala niekolko potratov a na zaklade toho mi to zistili na hematologii. Potom som si cele tehotenstvo pichala clexan na riedenie a aj po porode. Nemusite sa toho bat nieje to nic prijemne, ale zvladnete to

tim23
26. sep 2025

@patricia_11 ja som mala tehotenstvo úplne bez problémov. Okolo 30tt začali problémy, preeklampsia. Rodila som v 32tt. Nikto nič neriešil. Až potom o rok som išla k neurologičke s jedným problémom a až ona zistila trombofilny stav (ona ma poslala na hematologiu). Buď rada že sa to zistilo tak skoro. Budeš si pichať a donosíš bábätko až dokonca 🙂 inak ja beriem už doživotne anopyrin

anonym_68b9dd
26. sep 2025

Je to lepšie, že ti to zistili teraz ako neskoro. Každopádne ak začneš hneď riediť krv, malo by sa zabrániť tomu, že by si prišla o bábätko. Ja mám tiež genetickú mutáciu, ale testy som si dala robiť sama, ešte pred plánovaním tehotenstva, bez toho, aby niekto v rodine túto mutáciu mal. Som rada, že som to zistila skoro a vyhla som sa komplikáciám.

tamara321
26. sep 2025

Ja som zistila az po porode a vsetko ok 🙂 drzim palce

xxemma
26. sep 2025

@patricia_11 ak si este pamatam, tak v tomto tyzdni este nie je napojene na tvoj obeh.system. ide zo zltkoveho vacku az neskor ked ide krv dietatu cez placentu je potrebne riedit krv, aby mikrozrazeniny neupchali nahodou tie najtensie cievky. Ja mam tiez mutaciu, pichala som cele tehu a sestonedelie, chodila kazdy mesiac na hemato kontrolu.
Hlavne nestresuj.

patricia_11
autor
26. sep 2025

Ďakujem Vám

euka210
26. sep 2025

@patricia_11 je to ok. Svagrina prve potratila velmi skoro a potom si cele 2 tehu pichala fraxiparin a bolo ok. Takze je dobre, ze to takto skoro zistili.
Ja som si pichala na konci dvoch tehu, lebo som mala hustu krv.

anonym_7f41a2
26. sep 2025

Práveže je super že ti to zistili takto skoro není to pozde naopak skoro čo je super

mandrewa
26. sep 2025

@patricia_11 neboj sa, radsej neskôr ako vôbec 🙂 Ja som mala prvé tehotenstvo bez problémov, potom som potratila 2x a potom som pichala clexane, ale aj tak som potratila. Mne nestačili injekcie, musím brať anopyrin na krvné doštičky až pred pôrodom prejdem na clexne (na fraxiparin mam alergiu). Teraz som tehotná, cca 21tt