icon

Kedy je bolestivé kopanie bábätka v tehotenstve normálne?

misela22221
29. sep 2025

Ahojte žienky. Som aktuálne 22 týždeň , v stredu 23.
Už tretí deň pozorujem pohyby čisto iba úplne na spodku podbruška, až pomaly tam kde začína ochlpenie. Doteraz som cítila normálne v okoli pupka. Dnes ráno ma kopkal trochu vyššie, hneď ako som sa zdvihla z postele už ma kopal zase dole, vyslovene to cítim na krčku. Teraz k večeru dostávam také silné šupy niekde vnútri podbruška , hneď dva kopance za sebou v sekunde ale parádne pecky. Fakt je to veľmi nepríjemné cele dni mať také kopanie vnútri brucha , navonok ich vôbec nevidno len ich cítim. Je to v poriadku alebo radšej mám kontaktovať svoju lekárku ? Dnes je to tretí deň. Ďakujem

misela22221
autor
29. sep 2025

Cítim to naozaj úplne vnútri brucha, vôbec nie na stranu von. Je to nepríjemne kopanie pichanie . Mám placentu vpredu

anonym_be655f
29. sep 2025
@misela22221

Cítim to naozaj úplne vnútri brucha, vôbec nie na stranu von. Je to nepríjemne kopanie pichanie . Mám placentu vpredu

@misela22221 ja mám dnes niečo podobne ale ja som začala 28 týždeň. Niekedy má tie pohyby ako keby bolia.. a niekedy je to ok. Neviem či to tak má byť ale dôležité že asi pohyby cítime.

luciat38
29. sep 2025
@misela22221

@misela22221 ja zajtra budem 27+0 a tiež to mám, niekedy mi akoby boxoval do močového mechúra, alebo akoby mi chcel krčok odtrhnúť, dosť to boli až slza mi vyjde od bolesti..ja som to pri prvom nemala no ten bol vysoko a aj placenta bola vzadu, teraz je placenta vpredu. Babo mam aj nižšie vraj, cítim ho tiež až pri ochlpeni niekedy. Ja potom zmením polohu, pochodím si a väčšinou to prestane potom.

barju
30. sep 2025

@misela22221 môj malý boxoval, kopal, hlavičkoval, všetko možné až tak že má to niekedy ohlo v páse 😂 pohyby som cítila od 16 týždňa ale neviem v ktorom začal dávať také silné buchnaty.Tiež som mala placentu vpredu. Narodil sa veľký a kopance neprestali. Pri každom prebaľovani ma kopne do brucha ak sa nestihnem uhnúť. Má 9 mesiacov a už chodí, takže asi si v maternici posilňoval svaly😂

maryetta
30. sep 2025

No mna tak dcera kopala. Fuha a pri konci ma tak boleli rebra ze som nechapala. Este aj tyzden po porode ma boleli 😂🙈