icon

Kedy prídu výsledky Nifty testu v októbri 2024?

katka71
13. okt 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, ktoré ste si dávali nedávno robiť nift testy, kedy vám prišli výsledky. Po koľkých dňoch?
Ja som si dávala robit 7.10, ale kuriér krv prevzal až 8.10 -utorok, takže zatiaľ čakám a už som z toho dosť na ihlách. Ďakujem za odpovede

marlen16
13. okt 2024

@katka71 mne volali s výsledkami presne týždeň po odbere krvi

katka71
autor
13. okt 2024

@marlen16 oh ja som dufala, ze to do tých 5dni daju ako pise vacsina dievčat. Tak musim sa asi nejak prestaviť v hlave az na utorok 😑😑😑 v ktorom tt si si davala robit?

janica_
13. okt 2024

Mne dosli na 6ty v januari. Davali sme robit 15.1 a 21.1 prisli vecer o 9. Na to ze vzorka ide az do Hong Kongu je to podla mna extra rychlo.

katka71
autor
13. okt 2024

@janica_ mmm tak to mám ešte stále šancu, že prídu aj dnes🤣 popravde, mne bolo aj jeden den dlho ale čo už. Musím byť trpezlivejsia. Nič s tým nenarobím

janica_
13. okt 2024

@katka71 ano mas☺️. Pamatam si na to uplne presne, sli sme poobede na nakup do tesca, tiez bola nedela a hovorim si ze tak ani dnes nic. A vecer v posteli o desiatej som nasla mail a zistila ze po synovi budeme mat aj dcerku 🥰
Drzim palce nech necakas dlho. Ale som rada ze som sa rozhodla pre nifty, lebo na trisomy cakas na telefonat od svojho lekara co som vycitala

katka71
autor
13. okt 2024

@janica_ ano presne aj ja som tak čítala. Aj ked mne dr vravela, že prídu vysledky aj jej a budem mi volat aj ona. No ja už viem čo čakáme. Som v 23tt akurát teda som kúsok v strese, lebo som si ich dala robit, kvôli morfologickemu sonu v 21tt, ktoré ukázalo, že babatku lahko zaostáva stehenna a ramenna kostička v raste. Bola som u dr. Grochala, ktorý ma celkom upokojil, že podla neho je všetko v poriadku a bábätko bude iba menšie. No moja dr ma kus vystresovala a v podstate mi odporučila spraviť nifty. Takže som teraz akurát ešte viac v strese 😑

marlen16
13. okt 2024

@katka71 v 14tt 🙂

janica_
14. okt 2024

@katka71 verim ze bude mat Dr. Grochal pravdu. Ja som takto stresovala ked mal maly v 6 mesiacoch zrastenu fontanelu, zrasta od 6-15mesiacov, ale docitas sa aj ze niekedy je nutna operacia. Primarka neurologie mi povedala, viete, niekto musi byt aj na dolnej hranici rozpatia. Maly je absolutne ok.
Zalezi aj vy aki ste vysoki, alebo predkovia.

katka71
autor
14. okt 2024

@janica_ dnes rano prisli vysledky, zial vyslo vysoke riziko na turnerov syndrom, ktory sa vyskytuje iba u dievcat a je preň charakteristický nízky vzrast. Čakáme dievčatko, absolutne sa mi zrutil svet a v stredu ma caka odber plodovej vody. V piatok budem mat potvrdenie/vyvratenie tohto syndrómu a musim sa rozhodnut čo ďalej. Doktor Grochal mi dnes po telefone povedal, že ak to nifty ukazali na toto, ze to zrejme amniocenteza iba potvrdi. Stane sa ze vide blud aj na nifty ale toto uz by bola moc velka nahoda, kedze to proste zial sedi.

janica_
14. okt 2024

@katka71 rozumiem 🥺neviem co napisat, bude to stat vela sil, posielam vela energie. Mrzi ma to, velmi by som Ti zelala, aby to bola len chyba v labaku. Drz sa ❤️

andy024
11. mar 2025

@katka71 ahoj, potvrdila to ta amnio? 😢

barbora51
18. mar 2025

@katka71 ahoj, potvrdilo sa to amniocentezou? My zvazujeme ze nifty nespravime, hned amnio. Neviem sa rozhodnut

vveron1ka
27. mar 2025

@barbora51 ahoj, nifty a amnio maju rovnaky princip..akuart nifty su teda menej invazivne.

janica_
Autor odpoveď zmazal
katka71
autor
5. apr 2025

@andy024 ahoj ano potvrdila, 29.1. 2025 za mi narodila dcerka, o 2dni mame prve stretnutie u genetickky, kde nam daju vysledky krvi po narodenini. Moja dcerka je absolutne zdrava a nenesie žiadne ani fyzicke znamky syndromu. Z amnio nam vyslo ze az 68% buniek ma monozomiuX. Kludne mi napis spravu.

katka71
autor
5. apr 2025

@barbora51 ahoj prepac moc sem nechodim a nevsimla som si komentar. Ako si sa nakoniec rozhodla? Nam to amnio potvrdila a spatne by som urcite nemenila postup, pretoze z nifty nam vysla pravdepodobnost na turnera. Takze pri amnio mohli spravit takzvany rychly test FISH a potvrdit/vyvratit vysledok do 2dni. Ak by sme amnio nemali hladali by dlho, aj 2-3 tyzdne kym by mali komplet vysledok ja som rada ze sme mali aj nift.

katka71
autor
Autor odpoveď zmazal
katka71
autor
5. apr 2025

@janica_ ahoj, neviem co myslis tym, ze sa nemusia pytat. Napadlo ma iba ze nemam aktualizovane info o deťoch, tak som aktualizovala. Narodila sa mi zdrava dcerka aj napriek tomu, ze jej bol amnio potvrdeny turnerov syndrom. Nenesie ani ziadne fyzicke znaky syndromu. Je to naozaj uzasne babatko. Mala 2mesiace, zatial krasne rastie a pribera. Som stastna, ze som sa napriek potvrdeniu syndromu rozhodla pre jej zivot. Podstupili sme množstvo vysetreni co sa jej zdravia tyka, najma ja v tehotenstve, no nic nenaznacovalo problemom. Akurat bola mensia cca o 2-3 tyzdne. Uz to ale krasne dobehla a jej syndrom beriem ako stav, nie ako chorobu. Je to zdrave babatko a robi nam nesmiernu radost.

janica_
5. apr 2025

@katka71 ahoj Katka. Som velmi velmi rada ze to dopadlo takto a mate doma krasnu princeznu. Priznam sa, myslela som si, ze ked si si neaktualizovala profil tak ste nedopadli dobre vzhladom k tomu, ze prve dietatko si tam mala. Zmazala som to.

Viem ze ked som si hladala info o nifty, tak som narazila na info ohladom downovho syndromu v mozaikovej forme. Ze vtedy sa moze stat ze su nifty pozitivne a deti su absolutne v poriadku.

Teraz mi napadlo, zeby ste mali kontaktovat spolocnost co sprostredkova nifty pre slovensko, ak urcia nespravnu diagnozu, mas narok na plnenie.

katka71
autor
6. apr 2025

@janica_ chápem. Nic sa nedeje, nic si mazat nemusela. Ved preto to tu je aby to mozno niekomu pomohlo sa zorientovat. Mozno sa niekto ocitne v rovnakej situacii a tiez bude hladat informácie ako som ich hladala ja. Ci uz o nifty/amnio alebo o Turnerovi.O turneroch ich je zalostne malo. Vacsina zien ide po pozitivnych niftoch na potrat pretoze co si budeme klamat tie rizika su obrovske. Dalej nie kazdy turner ma take stastie ako naša dcera, že nemá ziadne problemy. Vela z tých babatiek naozaj zomiera pocas prveho/druhého trimestra, pretoze uz vtedy maju zdravotne komplikacie, ktore su nezlucitelne so zivotom. A na druhu stranu o vela detoch s turnerom sa absolutne nevie lebo nemsju žiadne problémy a zeny na to prichadzaju az v case kedy nevedia otehotniet alebo aj v pripadoch kedy spontanne otehotneju a podstupia nifty. Vela zien co caka chlapca a podstupi nifty ma falosne pozitivny vysledok iba ore to, ze ony sami majú tento syndrom. Kedze ide o syndrom.posyihujuciniba ženské pohlavie zistia to prave vtedy.

My doma sme boli sami logicky presvedčení, ze to čo vsetko ju s velkou pravdepodobnosťou čaká je pre nás extrémne ťažké spracovať. Ale to bola logika. Moj pocit bol stale taky, ze všetko je v poriadku. Boli momenty a nebolo ich malo, kedy som pochybovala o svojom pocite a bala sa, ze sa mylim, no nakoniec som si nevedela predstavit podstupit v 24tyzdni potrat. Pravdou je, ze by to bolo moje rozhodnutie, na zaklade ktoreho by zomrela. A toto ma desilo a doteraz desí.

My sme si povedali, ze chcem aby mi v tom 24tt urobila gyn co najpodrobnejsie sono, na základe neho sme sa rozhodli, ze tehotenstvo je želané. Musela som o tom podat vyhlásenie, písomne. Ano takto to po pozit naleze na amnio je. Zena musí podpísať, ze si tehotenstvo napriek tomu želá. Takze chapem kazdu jednu ženu, ktorá sa v tejto situacii ocitne a rozhodne sa inak ako ja ci uz na zaklade zdravotneho stavu babatka v tom case alebo na zaklade mnozstva rizik. Okrem toho turner je absolutne iny syndrom ako napr down alebo ine zavaznejsie syndromy. To ale v tom case, kedy mu musia lekari vymenovat balik rizik a hlavne ich nevypocitatelnost a rozsah v akom je dane dieťa postihnuté, nevie predpovedat žiaden lekar.

Co sa tyka odškodnenia, nemyslim si ze by sme na to mali narok, kedze amnio to potvrdila. Diagnoza tam teda je. V akej forme a ako sa realne na dietati podpise je absolutne individuálne. Je xy turneriek s omnoho nizsim percentom syndromu v mozaike a maju obrovske zdravotne komplikacie. Cize v tomto je to fakt strašidelné. Clovek nikdy nevie ako sa dietatko narodí pokial nejaky syndrom ma.

barbora51
7. apr 2025

@katka71 Ahoj, tak sme sa rozhodli teda pre Nifty a že potom uvidime. Nifty testy vyšli OK. Ze je tam nízke riziko, takisto aj podrobnejsi ultrazvuk vyzeral OK. Na amnio som sa rozhodla, že už nepôjdem a verím, že bude bábatko v poriadku.

katka71
autor
25. aug 2025
@barbora51

@katka71 Ahoj, tak sme sa rozhodli teda pre Nifty a že potom uvidime. Nifty testy vyšli OK. Ze je tam nízke riziko, takisto aj podrobnejsi ultrazvuk vyzeral OK. Na amnio som sa rozhodla, že už nepôjdem a verím, že bude bábatko v poriadku.

@barbora51 🙂 som rada za take vysledky a verim, ze vsetko dobre dopadlo 🙂