Kedy vám vypísali práceneschopnosť počas tehotenstva?
Ahojte kedy vám vypísali pn ….ja som v 8.tyzdni a mi je neskutočne zle už 3.den neviem ako mám zvládať chodiť do prace ….
@mirka1802 Vraciaš nepretržite každú chvíľu? Neudržíš v sebe nič? Ani vodu? Koľkokrát denne vraciaš?
ja som bola pn ale nie z dôvodu toho že mi bolo zle. keď mi bolo zle pomáhalo mi jesť zopár piškot…
@mirka1802 ja vás chápem tiež mi bolo zle až do 6 celého mesiaca a v 8 to začalo znovu ale znesiteľnejšie. Do roboty som chodila , ale keby som nemusela bola by som len doma a lezala... Ja vás fakt chápem
@mirka1802 ja som bola pn od 6tt, ale pre hroziaic potrat, celkovo celé tehotenstvo bolo rizikové. Nevolnosti som nemala vôbec.
@mirka1802 mne bolo tak veľmi zle len par dni, ak by to trvalo dlhšie tiez by som.sla pn. Ja som nevedela pracovať počas tých pár dní.
Nie je mi zle akože vracanie ale mávam točenie hlavy hodinu aj pískanie v ušiach na odpadnutie
Nie je mi zle akože vracanie ale mávam točenie hlavy hodinu aj pískanie v ušiach na odpadnutie
@mirka1802 ak ti neda gyn, šla bh som za obvodnym. Ved ked sa to zlepší, vrátiš sa 🙂
Choď k dr a povedz ako ti je oddýchni si doma ja by som spravila to isté keby mi není dobre a kašli na druhé čo ti radia že oni chodili do prace atď
kolegyna bola pn a vratila sa ked jej bolo lepsie, premahat sa, ked je cloveku na zamdletie a nic neudrzi nevidim v tom zmysel
@mirka1802 ty musíš vedieť ako sa cítiš....ak budeš PN nemusí ti dať vychádzaky hneď ale až po mesiaci....ak dostaneš aj vychádzky, počítaj s kontrolami....SP nesleduje pri kontrolách diagnózu, musíš jednoducho mimo vychádzok sedieť doma, inak prídeš o PN ak to zistíš neskoro a zrušia ti PN lebo si nebola doma, tak vybavovať ako vykryť obdobie v práci teda dovolenka alebo neplatené volno
neskutocne zle? to ozaj chces do porodu trcat doma? ja som chodila do prace, tiez mi bolo neskutocne zle, grcala som kazde rano na hajzli. ale trcat doma by bolo snad este horsie. je uplne normalne ze je ti neskutocne zle. po 3 mesiaci sa grcacky zlepsia. potom zas nastanu ine veci, a cele toto trva do porodu. ale ver ze trcat doma, zatvorena a chodit von len pocas vychadzok, ziadna slava.
@anonym_55cb6d 😁😁😁 ked je niekto on nemusi byt celetehotenstvo 😁 moze byt pn prvy trinester 😉 ja som bola pn od 5tt a cele tehotenstvo
@mirka1802 nevypisal. A tonsom bola po ivf. Chodila som do prace. Neskor mi v praci umoznili HO. Doma by ma porazilo.
Takto mi aspon cele tehotenstvo zbehlo, chodili sme este na dovolenky a vylety a neriesila som blbosti ale normalne fungovala. Myslim ze aj vdaka tomu som mala dobry porod aj dobre zotavenie
Bola som hneď na pn .od kedy som zistila že som tehotná išlo to dole vodou a horšie a horšie . Buď som vracala alebo spala . Už v 6 týždni som bola na týždeň v nemocnici lebo to bolo neskutočne. Len žlč zomna išla .neudržala som nič v sebe a poriadne som schudla .hneď na začiatku. Zamna najhoršie obdobie a v živote nechcem byť tehotná
Na začiatku trhu kvôli nevoľnosti am. Potom som sa vrátila do práce a zas neskôr kvôli problémom
Bola som pn na začiatku kvôli tomu že práca bola rizikovejšia s ľuďmi, aj som spinila tak som sa zľakla. Potom sommsa vrátila do práce na tri mesiace a potom som musela ostať doma lebo mi hrozil predčasný, nakoniec v 37 t. Chvalabohu. Takže ja som si povedala že druhý krát to siliť nebudem s prácou len aby som si povedala že na mám nebudú ukazovať prstom že som doma
@anonym_55cb6d 😁😁😁 ked je niekto on nemusi byt celetehotenstvo 😁 moze byt pn prvy trinester 😉 ja som bola pn od 5tt a cele tehotenstvo
@anonym_be9976 ked je dovod, tak samozrejme, ze to lekar tak urci.
Ja som vracala do 3 m, rano doma, cez den v praci,neskor to ustalo. PN ma vypisala dr mesiac pred nastupom na matersku,lebo som spinila, bola som 2x na pohotovosti, a preto ma nechala doma...
neskutocne zle? to ozaj chces do porodu trcat doma? ja som chodila do prace, tiez mi bolo neskutocne zle, grcala som kazde rano na hajzli. ale trcat doma by bolo snad este horsie. je uplne normalne ze je ti neskutocne zle. po 3 mesiaci sa grcacky zlepsia. potom zas nastanu ine veci, a cele toto trva do porodu. ale ver ze trcat doma, zatvorena a chodit von len pocas vychadzok, ziadna slava.
@anonym_55cb6d skús grcat 20x denne, odpadávať, mať zlý tlak a chod do roboty hrdinka. ;)
@anonym_55cb6d skús grcat 20x denne, odpadávať, mať zlý tlak a chod do roboty hrdinka. ;)
@anonym_996c9f hrdinka, skusila som ale prepac, grcala som len 10 x asi. a ano odpadnutie skor z vysokheho tlaku nez z grcania. ty hrdinka chrabrivka
fuknem do teba a tri krat sa otocis okolo vlastnej osi.
V 7 tyzdni Ked som tak strasne vracala ze som nebola schopna prejst ani k tomu zachodu.odvliekol ma muz k doktorovi dal mi pn a lezala som v tej posteli s kyblom estw dalsie 4 tyzdne. potom to zrazu preslo a robila som normalne az do nastupu na matersku.
@anonym_996c9f hrdinka, skusila som ale prepac, grcala som len 10 x asi. a ano odpadnutie skor z vysokheho tlaku nez z grcania. ty hrdinka chrabrivka
@anonym_55cb6d 😂 oooo niekto tu je silák. Žiadny zamestnávateľ by toto netoleroval. Či obchod alebo Kancelaria. Takže klameš až sa práši. Dobrú nocku
@anonym_55cb6d to nevadilo vpráci v moejje som tak nemohla byť ani sekundu bola som vypisana cele tehotenstvo
@anonym_55cb6d to nevadilo vpráci v moejje som tak nemohla byť ani sekundu bola som vypisana cele tehotenstvo
@sisa183 ver tomu ze oni to neriesili. silak nie som, preco by som mala byt. vypisana som bola, ked to bolo potrebne.
@renesance80 zosalela by som cele teho byt len doma. ale tak mnohym zenam to vyhovuje nic nerobit o to viac ked je teraz tehotenske.
nepisem o pripadoch, ked je PN ozaj opodstatnena. to ci autorka je krehka kvetinka alebo je ozaj jej stav vazny, ma zhodnotit lekar. takze jej otazka je totalne mimo na tomto fore. kazda z nas to mala predsa inac a mala ineho lekara. tieto nezmyselne otazky ozaj....
V treťom mesiaci.Mala som manuálnu prácu.A bývalo mi často zle .V treťom až preto lebo dovtedy som sa premahala až som šla za gynekologom.Moj doktor nemal najmenší problém