Kiahne a tehotenstvo
Ahojte, nebola som v priamom kontakte s infekcnym ale so znamym ( v aute) a jeho dieta ma kiahne. Do rana sa vyhadzal Som V 30tt kiahne som prekonala ako dieta.. moze to ublizit babetku? Neviem ci on prekonal alebo nie .. a bola som aj so svojim malym Ten kiahne este nemal..
Ak prvá infekcia bola slabá, môže osoba dostať kiahne ešte raz. A vôbec to nie je výnimočné ako som zistila. Ak sa známy do rána vychádzal, infekcny už bol. Tam sa ráta 48h pred prepuknutim.
U nás s deťmi dostal kiahne muž (svokra tvrdila, ze mal) a ja nie (mala som v detstve)
Nestresuj sa. Zavolaj ráno dr.nech pozrie do karty. Malo by tam byt, alebo si daj vziať krv na protilátky.
Ostatné info tu https://najmama.aktuality.sk/clanok/257441/ovci...
@janage ja som pisala ze som bola so znamym a jeho dieta ma kiahne. On ho prekonal tiez ako dieta vid komentar vyssie
V kontakte tak zato som si neni ista
Ja som bola asi vo štvrtom mesiaci, keď dcéra dostala kiahne a potom aj druhá dcéra a všetko bolo v poriadku.
Kiahne som prekonala ako dieťa
Ked som bola v 3m, syn mal kiahne. Starala som sa o neho len ja. Kiahne som prekonala, tak som nestresovala. A ty si ani nebola v priamom kontakte.

Ak si kiahne v detstve prekonala, mala by si mat dozivotnu imunitu. Takze nic sa nestane. Neboj. Iba ak by si ich neprekonala, to by bolo riziko.