icon

Kiahne na začiatku tehotenstva: Ako postupovať?

simonasy
23. jan 2025

Ahojte. U syna v škôlke sa vyskytli kiahne vo vedľajšej triede, zatiaľ 1 dieťa nakazene. Problém je v tom, že som v 7tt a kiahne som zatiaľ neprekonala a ani syn. Mali ste to niektorá podobne, že ste dostali kiahne na začiatku tehotenstva a nakoniec dopadlo všetko v poriadku? Alebo aj nie? Mam veľké obavy. Syn je zatiaľ bezpriznakovy. Dávali by ste ho do škôlky? Ďakujem za vaše reakcie.

pribinak
23. jan 2025

Nerozumiem prečo si neriešila situáciu očkovaním? Najmä ak si žena a plánovala si rodinku

ina2405
23. jan 2025

@simonasy vzala by som dieťa zo škôlky a ak je predškolák, dohodla by som individ.plán. Ja som mala kiahne ako dieťa, ale toto by som urobila na tvojom mieste.

janadj
23. jan 2025

@simonasy konzultuj s lekárom ale isto nedávaj dieťa do škôlky - kiahne sa dajú očkovať aj v čase vystavenie nákaze ….kiahne sú veľmi nebezpečne v tehotenstve a najmä na začiatku

amelia89
23. jan 2025

Daj zaockovat syna a nedavaj ho do skolky. A nespoliehaj sa na to ci aj niekto iny mal kiahne a ako to dopadlo- ty si ty a iny je iny. nie kazdy moze mat rovnaky priebeh.

simonasy
autor
23. jan 2025

Skúsim dat malého zaočkovať a nechať ho doma aspoň 2 týždne a potom uvidím ze ci sa to v škôlke ešte rozsirilo. Aspoň nejako vydržať ten prvý trimester :(

simonasy
autor
23. jan 2025

@pribinak no keby som mohla vrátiť čas by som sa zaockovala no babatko prišlo nečakane a tiež ockovanie nie je 100%ochrana.

pribinak
23. jan 2025

@simonasy syna môže stále dať zaočkovať

Nie je to 100%, ale lepšie ako nič

simonasy
autor
23. jan 2025

@pribinak určite by som ho chcela dať zaočkovať no uvidíme co povie doktor.

carduelis
Autor odpoveď zmazal
anavixy
23. jan 2025

Ale ano, ockovanie je taka ochrana ako prekonanie… kazdopadne sa kontroluju protilatky u zaockovanych zien. Dieta okamzite zaockovat a tebe skontrolovat protilatky, ci si nahodou predsa neprekonala nejako nenapadne.
Ty tehotna sa uz urcite ockovat nemozes dat.