icon

Kiahne v tehotenstve: Ako zistiť, či ste ich prekonali?

silvuskaxy
31. jan 2025

Ahojte dievčatá. Môj 4rocny syn má kiahne a ja neviem ci som už prekonala. Rodičov už nemám, príbuzný nepamätajú. Brali mi včera krv ale výsledky budú až o týždeň. Co mam robiť? Prešli ste si stým niektorá? Ďakujem za odpovede.

ivik4
31. jan 2025

Mala som v 7 mesiaci teh.
Nebezpecne su hlavne na zaciatku a pri porode.
Drzim palce

andrea_82
31. jan 2025

No, teraz uz neurobis nic. Ak tvoj syn uz kiahne ma a ty si ich nemala, tak ta uz aj tak pravdepodobne nakazil.

pralinka86
31. jan 2025

No uz nic, len cakat, uvidis.. dr ta bude informovat.. aj na takéto pripady su ockovania, ale v tvojom prípade uz neviem ci nie je neskoro

momo00
31. jan 2025

Veď to by si mala poznamenané v zdravotnej dokumentácii. To si doktor môže pozrieť.

silvuskaxy
autor
31. jan 2025

@momo00 volala som. Dr povedala, že nemám zapísané. Ze tvedy sa nezaznamenavalo tak všetko.

anavixy
31. jan 2025

Dat si skontrolovat protilatky v krvi.
Ockovanie pocas tehotenstva nie je mozne.

silvuskaxy
autor
31. jan 2025

@anavixy dala som. Výsledky budí o tyzden

anavixy
31. jan 2025

@silvuskaxy ine nevies robit nic ani to nema zmysel, ako uz boli pisane, kiahne (ak nimi matka ochorie) su nebezpecne v prvom trimestri a v dobe porodu

silvuskaxy
autor
31. jan 2025

@anavixy ved práve

lilli110
31. jan 2025

@silvuskaxy drzim palce. Prekonala som v cca v 23tt. Brali mi krv na protilatky ako tebe. Nasledne som podstupila amnio. V plodovej vode sa virus nepotvrdil. Riziko sa znizilo na minimum, aj ked samozrejme nikto mi nevedel zarucit, ze to nebude mat vplyv na babatko. Horsie by bolo prvy trimester a posl.mesiac.

silvuskaxy
autor
31. jan 2025

@lilli110 som v prvom trimestri. Už len dúfať, že som ich prekonala v detstve

nevenka
31. jan 2025

@momo00 mne aj stratili sokumentaciu u predchadzajucej doktorky, vobec tieto detske roky nikde nemam 🙄

silvuskaxy
autor
31. jan 2025

@nevenka noo, tak to je ozaj super :/