icon

Koľko stojí očkovanie proti čiernemu kašľu a chrípke počas tehotenstva?

1. sep 2025

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť s očkovaním proti čiernemu kašľu a chrípke v tehotenstve? Chcela by som obe vakcíny, momentálne som 33tt. Prosím ak ste sa dávali očkovať, koľko ste za vakcíny platili? Nejak sa neviem dopátrať k výške doplatku.

pribinak
1. sep 2025

@anonym_autor mna ockovali zdarma

anonym_a55d84
1. sep 2025

@anonym_autor to chces riskovat zdravie a zivot dietata? Vydrz kym porodis. Ak by sa nieco stalo nevratis to. V teho nechcu nic davat ziadne tabletky a ty chces riskovat ockovanie?

mondolina
1. sep 2025
@anonym_a55d84

@anonym_autor to chces riskovat zdravie a zivot dietata? Vydrz kym porodis. Ak by sa nieco stalo nevratis to. V teho nechcu nic davat ziadne tabletky a ty chces riskovat ockovanie?

@anonym_a55d84
očkovanie je kvôli dieťaťu keď už tak.

anonym_a55d84
1. sep 2025
@mondolina

@anonym_a55d84
očkovanie je kvôli dieťaťu keď už tak.

@mondolina tvoja vec. Aby si nelutovala.

mondolina
1. sep 2025
@anonym_a55d84

@mondolina tvoja vec. Aby si nelutovala.

@anonym_a55d84
presne, každého vec.

maranta_leuconeura
1. sep 2025
@anonym_a55d84

@anonym_a55d84 kto nechce nic davat ,,ziadne tabletky"? Vzdelani zdravotnici? Ti totiz vedia, ake su rizika a ake su prinosy. Tehotna zena nie je len tovaren na dieta, je to predovsetkym stale zena a dospely clovek so svojimi chorobami a potrebou ich liecit. Skupiny lieciv, ktore su bezpecne aj v tehotenstve su dobre zname. Naopak, vyhybat sa liecbe zo strachu moze byt nakoniec este horsie, ci uz ide o bezne virozy alebo teplotu, ktora moze dieta ohrozit az cez rozne ine ochorenia, pri ktorych moze zena bez liecby umtiet. Takze trepes hovadiny!
Toto ockovanie ma chranit prave novorodenca, ktory este zaockovany byt nemoze. Je bezpecnejsie, ked ho absolvuje tehotna a protilatky prejdu dietatu cez placentu a chrania ho.

katulienkax
1. sep 2025

Čierny kašeľ stal 13 euro, ale tehotná by som nešla.

autor
1. sep 2025
@anonym_a55d84

@anonym_a55d84 skúste si niečo naštudovať o tom a potom klásť otázky. Ja som sa nepýtala na váš názor na očkovanie

anonym_101a82
1. sep 2025

@anonym_autor nezvyknem riešiť očkovanie nakoľko som očkovaná ale v tehotenstve nie...chápem obavu ale preco dávame pozor na kvapky do nosa naq ata letky cigarety alkohol na všetko si dávame pozor a potom si do tela dobrovoľne dáme pichnúť toľkú chémiu? Jeminee chrípka dáš čaj lipový med par dni polezis ale neohrozuje to dieťatko....zvaž prosím očkovanie v tehotenstve.

janickadr
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_a55d84 skúste si niečo naštudovať o tom a potom klásť otázky. Ja som sa nepýtala na váš názor na očkovanie

@anonym_autor Ak nebolo realizovane ockovanie proti tetanu poslednych 15 rokov, cena za vakcinu Boostrix je cca 13Eur, ak bolo, tak 17Eur. Boostrix vsak ma vypadok, ma byt najskor koncom 10/25. Potom je Adacel, ten je drahsi, tusim do 40€, myslim, tiez su v lekarnach asi uz len posledne kusy, tiez ma vypadok...

reela
1. sep 2025

@anonym_autor chripka, to neviem poradit, ale proti ciernemu kaslu mi pichli v druhom trimestri cez boostrix vakcinu (ditepe), lebo som uz mala aj cca vek na preockovanie proto tetanu a platila som za vakcinu 12,82 eur, mam vszp

autor
1. sep 2025
@anonym_101a82

@anonym_autor nezvyknem riešiť očkovanie nakoľko som očkovaná ale v tehotenstve nie...chápem obavu ale preco dávame pozor na kvapky do nosa naq ata letky cigarety alkohol na všetko si dávame pozor a potom si do tela dobrovoľne dáme pichnúť toľkú chémiu? Jeminee chrípka dáš čaj lipový med par dni polezis ale neohrozuje to dieťatko....zvaž prosím očkovanie v tehotenstve.

@anonym_101a82 skúste porozmýšľať, že pre koho je očkovanie určené...ja chrípku vyležím, aj čierny kašeľ vyležím...a ten novorodenec čo? Na čierny kašeľ sa očkuje v troch mesiacoch...bábätko narodené v sezóne nemá šancu sa chrániť, čierny kašeľ môže byť pre novorodencov smrteľný...zvážte, o čom idete poučovať...opýtajte sa pediatra, gynekológa...prečítajte si niečo o tom...a potom poučujte druhé mamičky

janickadr
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A ockovanie prori chripke je zadarmo...

maranta_leuconeura
1. sep 2025
@anonym_101a82

@anonym_101a82 ten lipovy caj das aj novorodencovi s ciernym kaslom? Asi ta sklamem, ale casto take deti musia dostat ,,tolku chemiu" na jednotke intenzivnej starostlivosti... Pohni rozumom. Nie je lepsie tomu predchadzat, ak sa da? A da sa ockovanim

anonym_101a82
2. sep 2025
@maranta_leuconeura

@anonym_101a82 ten lipovy caj das aj novorodencovi s ciernym kaslom? Asi ta sklamem, ale casto take deti musia dostat ,,tolku chemiu" na jednotke intenzivnej starostlivosti... Pohni rozumom. Nie je lepsie tomu predchadzat, ak sa da? A da sa ockovanim

@maranta_leuconeura a koľko bolo toho čierneho kašlú aj to na východe u nás v nemocnici este ani jeden a to mam dobre zdroje nakoľko robím naa OMO oddelení a zasielajú nám štatistiky. My tu chémiu dáme takému telíčko co este ani svoju imunitu nemá a to ozaj hovorím ze mam očkované deti ale v tehotenstve by som nedala.

anonym_101a82
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_101a82 skúste porozmýšľať, že pre koho je očkovanie určené...ja chrípku vyležím, aj čierny kašeľ vyležím...a ten novorodenec čo? Na čierny kašeľ sa očkuje v troch mesiacoch...bábätko narodené v sezóne nemá šancu sa chrániť, čierny kašeľ môže byť pre novorodencov smrteľný...zvážte, o čom idete poučovať...opýtajte sa pediatra, gynekológa...prečítajte si niečo o tom...a potom poučujte druhé mamičky

@anonym_autor ved práve ze som sa hodne pýtala na očkovania v tehotenstve a to podotýkam ze mam 3 deti a všetky mam ockovane ale nie v tehu

leuska0910
2. sep 2025

Ockovala som sa len na cierny kasel a platila som okolo 35€. V aprili.

90909
2. sep 2025

Ja som mala v okolí tri prípady čierneho kašľa u dospelých. Dĺžka liečby mesiac až dva(tzn. PN) neutíchajúci dusivý kašeľ s nutkaním na dávenie. Dala som sa ako netehotná preočkovať spolu s tetanovkou a platila som asi do tých 13 EUR.

autor
2. sep 2025
@anonym_101a82

@maranta_leuconeura a koľko bolo toho čierneho kašlú aj to na východe u nás v nemocnici este ani jeden a to mam dobre zdroje nakoľko robím naa OMO oddelení a zasielajú nám štatistiky. My tu chémiu dáme takému telíčko co este ani svoju imunitu nemá a to ozaj hovorím ze mam očkované deti ale v tehotenstve by som nedala.

@anonym_101a82 to dieťatko tú imunitu nemá ani po pôrode...tam je pointa v tom očkovaní v tehotenstve, že tie protilátky, ktoré vytvorí mama, sa dostanú k bábätku a ochranu má, kým sa znova nezaočkuje...skúste sa opýtať lekára na detskom urgente napríklad...mne očkovanie odporúčal môj gynekológ, dcerina pediatrička, neonatolog v pôrodnici, takisto imunoalergologička...ale tak či onak ja som o očkovaní v tehotenstve presvedčená, nepýtala som sa na názor, či ísť, preto je mi úprimne jedno, čo si o tom vy myslíte.

maranta_leuconeura
2. sep 2025
@anonym_101a82

@anonym_101a82 ,,kolko bolo toho cierneho kasla" nech sa ti paci, sprava zo zaciatku tohto roka... Dvaja novorodenci uz zomreli tento rok, kolko ich este bude? https://tvnoviny.sk/domace/clanok/965820-na-slo...

maranta_leuconeura
2. sep 2025
@90909

Ja som mala v okolí tri prípady čierneho kašľa u dospelých. Dĺžka liečby mesiac až dva(tzn. PN) neutíchajúci dusivý kašeľ s nutkaním na dávenie. Dala som sa ako netehotná preočkovať spolu s tetanovkou a platila som asi do tých 13 EUR.

@90909 moj kolega bol PN 2 mesiace. Dospely chlap sportovec. Potom sme vsetci zacali zhanat vakciny

rivini
2. sep 2025

@anonym_autor neplatila som nic. Iba RSV ockovanie som musela platit sama, lebo nie je automaticky vyslovene odporucane tehotnym. Zatial

helenbozka
2. sep 2025

@anonym_autor vakcina na čierny kašeľ ma stála 43€ (AT(, chrípka tuším bola zdarma 🤔

rivini
2. sep 2025

@anonym_autor ale nevie ti to povedat tvoj gyn? Ved urcite ma nejaky cennik. Ja to poznam tak, ze komisiou vyslovene odporucane ockovania pre tehotne hradi poistovna a tie, ktore este niesu na oficialnom odporucacom zozname si plati zena sama. Cize chripka, cierny kasel a covid by mali byt zadarmo. Ak nieco zaplatis, dala by som to potom poistovni extra doplatit, kedze ich komisia tehotnym vyslovene odporuca

anonym_020249
2. sep 2025

@anonym_autor som lekárka, dala som sa očkovať vakcínou Adacel v 3.trimestri a za vakcínu som v lekárni doplatila 29,5€

monika28392
1. okt 2025
@rivini

@anonym_autor neplatila som nic. Iba RSV ockovanie som musela platit sama, lebo nie je automaticky vyslovene odporucane tehotnym. Zatial

@rivini môžem sa prosím spýtať koľko ste platili za očkovanie RSV ?

rivini
1. okt 2025
@monika28392

@rivini môžem sa prosím spýtať koľko ste platili za očkovanie RSV ?

@monika28392 230 eur. Bolo to dost vela. No babatko je chranene a ked vypukli v skolke v zime rozne virusove infekcie, nedostalo nic. Ale my sme nechavali aj v porodnici hned zaockovat, cize ma dvojitu ochranu. Neziaduce ucinky som nemala ani ja, ani babo.

marca12
1. okt 2025
@anonym_101a82

@anonym_101a82 Trosku si nastuduj,co sposobi ochorenie v tehotenstve. Moja kamoska prekonala chripku a dosledkom toho sa jej narodila dcerka s razstepom a ma celozivotne problemy.