Komplikácie ? Dúfam,že iba rutinné vyšetrenie.... vyššie riziko Dawna
komplikacia/nekomplikácia? mám zvýšené riziko dawna,podľa krvnych testov. teda moje bábätko(20.týždeň)
Prosim ,aby sa mi ozvali maminy,ktoré preskočili podobné ako ja,s tym rozdielom ,že to dotiahli do konca.
2 dolezite otazky na zaciatok
1. ake presne riziko vyslo
2. z akych testov to vyslo? (NT screening? kombinovany screening? tripple testy?...?
inak baby pozor,svagrinu srasili ze jej vyslo ze malinka bude mat tuto chorobu a narodilo sa jej uplne zdrave dieta.
Mne vyšlo 1:50 down. Bola som na amniocenteze, bol vylúčený. Dcéra je zdravá.
@aswangspencerx
Kamoška mala 1 v 7, šla na amnio, tá výsledky testov nepotvrdila, bábo je zdravé, iná kamoška mala 1 v 3, amnio potvrdila downa aj ďalšie vývojové vady, bábo bolo na to veľmi zle, baba v 16. týždni podstúpila interupciu :(.
@aswangspencerx Ahoj, ono veľa závisí ako presne to máš v papieroch uvedené, lebo riziko (alebo pravdepodobnost) je vyššie prepocitane pri vyššom veku (tiež som rodila nedávno v 38). A tiež môžu vyjsť blbe čísla, keď je to vystrovane v zlom tt (posun skutočného termínu oplodnenia z rôznych dôvodov) . Prečítala som veľa diskusií, veľa babam sa narodili zdravé deti a aj dokonca keď amniocenteza bola v neprospech. Dobrá voľba je ísť na morfo ultrazvuk, kde by mohlo byť vidno isté znaky Downa. A potom okrem amnio sú tu tie drahé testy od 350€ vyššie.
ja som mala po krvnych testoch riziko 1:55 a po opakovanych dokonca 1:25, isla som na amniocentezu, a tam mi vyslo, ze dieta je zdrave, a aj je zdrave
Ja som mala riziko 1:50, navyše mal synček cysty na mozgu a nepriechodné črevá poľa sona, čiže nás okrem Downa strašili aj cystickou fibrózou. Dva dni pred Vianocami som bola na amniocentéze a na ďalší deň mi mali volať ohľadom výsledkov. Tie nervy neprajem nikomu. Našťastie výsledky dopadli ok a synček je úplne zdravý.
@denisa098 moje výsledky su super. miny týždeň mi vyšli. uplne zdravy chlapec. riziko bolo vraj: 1:150

@aswangspencerx ja som mala 1v 27 dala som si robit trisomy testy za priplatok a ten downa vylucil. Maly je zdravy 🙂