Kontrola u doktora - tehu cukrovka
Ahojte, zajtra mám mať kontrolu na tehu cukrovku. Chodím tam úplne zbytočne keďže som mala len veľmi hraničné hodnoty a odvtedy mám výsledky dobré. Sama sestrička povedala, že mali ženy s vyššími hodnotami a nechodia. Som 37tt a v týchto teplách mi naozaj býva zle, čakám tam vždy veľmi dlho. Moja otázka je, či mi niečo môžu keď by som tam nešla. Aj podľa mojej gynekologičky tam chodím zbytočne. Ďakujem za rady
Nemozu 😬 ja som len kazdy mesiac telefonovala vysledky a potom uz ani to nie, nikto ma nezhanal a to som sestra pracujuca v rovnakej nemocnici… na tvojom mieste by som si ale obcas zmerala gly nalacno, ci je to stale ok, ak by nebolo tak nezanedbat, ale inak..
@mia_von_prag nemám vôbec nič, doktorka mi nedala nič ani nenakázala diétu. Ani cukor si nemeriam
@anavixy vždy tam keď som nalačno mám cukor 5,2 a po najedeni 5,7
Doma si nemám zmeriat čím cukor, mne len napadlo či mi nemôžu odobrať nejaký príspevok na dieťa alebo podobne
Prikladám aj fotku mojich výsledkov z vyšetrenia
Mala som to podobne, bola som aj tak sledovana na diabetologii. Ak mas stale hodnoty v norme, chodit nemusis, je to na tebe.
@majlo1234 áno stále mám hodnoty dobré, ako vravím nalačno 5,2 a po dvoch hodinách 5,6 alebo 5,7. Sama sestrička vraví že chodím zbytočne. Takže nemôžu mi žiadny príspevok pri narodení alebo niečo podobné zamietnuť?
Nie, je to tvoje zdravie a zdravie tvojho dietata, rozhodnitie je na tebe
Nedali ti glukomer? Ja som bola v tom, ze to davaju kazdej zene s GDM, ved to nie je moc objektivne jedna kontrola za.. ako casto tam chodis? Tak bud to aj oni beru tak ze tam chodis len tak, alebo neviem, mozno sa to tak robi 🤷🏻♀️ Nie, príspevok ti nezoberu, toho sa obavat nemusis. Ogtt sa da dokonca uplne odmietnut a tiez to nema plyv na prispevok ani nic take…
V tehotenskej knizke mas zrejme napisane ze mas GDM (na diete), takze dieta po porode bude kontrolovane. Pokial mas gly stale v norme a dieta rastie primerane, teda nie je velke na svoj gv, tak by to malo byt ok. Pre mna je proste divne ze ti nedali glukomer na nahodnu kontrolu doma, pokial ti na kontrole nevysetruju glykovany hemoglobin (nekontroluju?), tak z jednej kontroly za par tyzdnov aj tak nezistia, ci nemavas zvyseny cukor, preto mi to pride zbytocne.
@anavixy nedali mi glukomer, nekontrolujem si nič a ani diétu mi nenakazala, jem všetko. Každé 2 týždne chodím a zoberú mi nalačno z prstu a potom krv a po 2 hodinách najedená prídem. Vždy je všetko v poriadku. Sestrička vravela, že majú ženy s vyššími hodnotami a nemusia tam chodiť každé 2 týždne. Gynekologička ked ho naposledy merala všetko bolo v pohode, tiež sa vyjadrila že načo tam chodím
@anavixy a ešte moč mi zvyknú kontrolovať a to tiež vždy je v pohode
Tak ja by som nechodila 🙊 uz duplom ked ti to povedala aj sestricka odtial aj gyn…
@anavixy doteraz som chodila ale v týchto teplách mi býva veľmi zle a nevládzem, už sama sebe sa čudujem keďže doteraz som bola úplne v pohode niekedy som ani nevedela že som tehotná keďže bruško som dlho nemala. Ďakujem ti, pomohla si mi 😊
Ja som si sama kúpila glukomer a prestala som tam chodiť. 3 hodiny čakania na to,aby ma odvážili,zmerali tlak a spísali správu do počítača. Sledovala som si cukor sama a drzala som racio stravu. V nemocnici potom pýtali správu, ale povedala som, že nemám, dala zápisník a bolo ok. Dia sa másledovať aj po pôrode a na to som už fakt ozaj nemala čas.
@domireb takže a žiadne problémy nerobili ? Som prvorodička takže sa aj bojím a nemám rada konflikty 🙈😂
Neboj sa, ozaj sa nic diat nebude. Ja uz som po porode nesla vobec nikam, vsetko ke v poriadku, nikto ma nenahanal. Oni si tiez potrebuju mozno nahnat pocty alebo co, inak nechapem

Máš diétu alebo lieky? Meriaš si glykemie? Chodíš raz za mesiac? Môžeš im zavolať, presunúť o týždeň, že ti nie je dobre a to už bude naposledy, blíži sa termín.
Hraničné hodnoty som mala aj ja, časom sa to len zhoršovalo. Určite to nie je zbytočne.