icon

Kovová chuť v ústach v tehotenstve. Máte skúsenosť?

nikusska11
23. jan 2010

ak mate daktorá skusenost.poradte ako sa jej zbavit.som už v 12 tt a stale ju mam.je mi zle len vraciam.uz si neviem rady.

michaelak.
24. jan 2010

ahoj Nikuska!A keby si skusila tuhe cukriky(Tic Tac,Haslerky)alebo tuhe zuvacky?Mne to pomahalo.Ja som sice kovovu chut v ustach nemala,bola to skor taka pachut ale ked som si dala cukrik tak to bolo lepsie.Ale trvalo to asi tak do 14-16tt.Vydrz,mozno to uz nebude dlho trvat.

rikuska21
24. jan 2010

Nikus, prave cucamhaslerku, som v 11 tta tu hnusnu pachut mam od 5 tt, mne je na vracanie skoro stale, raz je to lepsie a raz horsie, ja som si stale myslela ze je to z liekov ktore musim brat, bola som na IVF a preto beriem lieky

smileface7
7. júl 2010

Ahojte,
ja vôbec nevraciam, som v 7. tt, ale tú chuť mám už tiež od 5.tt. Naťahuje ma z pasty, keď si umývam zuby, nič nemôžem zjesť, lebo mi nič nechutí, kvôli tej chuti v ústach... Jediné, čo mi pustí do úst sú zemiaky s kyslým mliekom a niekedy domácu polievku, napríklad šošovicu, alebo fazuľu, ale iba keď je tam smotana... 😒 Neviem, či mám nejaký deficit kyslého mlieka, či čo...

Beriem Centrum Materna, kde sú všetky vitamíny a potrebné látky, no kvôli tej chuti som ich vyradila. Mám ich brať ďalej? Čo vlastne tá chuť znamená? Nikde sa k tomu neviem dopátrať... Mám v sebe niečoho veľa alebo naopak, niečoho mám málo?

A keby som si dala do úst cukrík, tak mi to tú chuť ešte zvýrazní... Vôbec preto nejem... ☹

gocrazy
23. júl 2010

Ahojte,

ja som druhykrat tehotna a mam opat tu kovovu chut v ustach, mala som ju aj pri prvom synovi a potom casom presla sama, neviem, tiez mi bolo zle do piateho mesiaca,ale negrcala som ani raz...a nic mi na tu chut nezaberalo, cokolvek som zjedla alebo vypila, tak som do par minut tu chut vustach opat citila...