Krvácanie z nosa počas tehotenstva
Baby máte to aj vy tak, že vám masívne valí krv z nosa? Mne deň čo deň a prúdom. Podľa doktora sú to hormonálne zmeny.
@petulka2021 ten mám doma od začiatku tehotenstva, vraj ak by som začala špiniť zo spodu. Nevedela som že je vhodný aj v tomto prípade.
@petruska173 jasne aj na krvácanie z nosa je výborný , vyskúšaj
A navstivila si aj orl? Mamka to mala pred nedavnom a jej to tam zaleptali. Odvtedy je to v pohode. Viem, nie je tehotna, ale mozno to bude fungovat aj v tomto pripade.
ano pravidelne. nastastie nie masivne. ascorutin. Ale kedysi som bola na zaleptani tiez prave kvoli tomu
takmer cele tehotenstvo. Niekomu z nosa, niekomu krvacaju dasna napr .Nebolo to nejake masivne ale krvacalo. Hormony, "viac krvi v obehu".... Sedavala som pocas pracovnej doby vedla zvlhcovaca vzduchu, inhalovala som, v noci som spala vacsinou trosku vyssie. Osobne by som si ascorutin len tak sama od seba na toto "neordinovala". Radsej sa porad s gyn aj ORL
@luckajozko21 zajtra idem na OGTT na gynekológiu tak sa skúsim opýtať lebo mne to valí masívne. Mám aj ďasná také oslabené nepomohla ani dentálna ale to mi hneď povedali že ak sú to hormóny tak mi budú krvácať aj naďalej. A ten nos to je už na nervy 🙄
@petruska173 vyrazne krvacanie to nebolo ale zistili mi malo zeleza spomen dr .
@cookie29 mne to začalo niekedy koncom prvého trimestra a aj ďasná mám citlivejšie. A to zaleptanie ani nepoznám nikdy som to nepočula
@sasalu1 veru nenavštívila, ja som vždy len spomenula že zvykne mi tiecť krv z nosa od konca 1 trimestra. A že to sú hormóny to prejde. Teraz som 26tt a posledné dni je to masívne, spustí sa to z ničoho nič aj v noci a len sa zobudím na plný nos a mokrý vankúš (od krvi)
@fauko ja dúfam že krv je v poriadku, teda keď mi robili odbery na gyn tak všetky výsledky ukážkové.
@petruska173 mamke spominali, ze prudom znamena vysoky tlak. Aj ked to v tvojom pripade urcite nebude, pre istotu si ho premeraj.
Ano, v prvom tehotenstve takmer kazdy den z nosa a do toho este aj krvacajuce dasna. Podla lekarky je to normalne, pretoze sliznice su viac prekrvene. Brala som ascorutin, ale moc to nepomahalo. S krvacanim z nosa som mala problem aj v detstve, bola som niekolkokrat na leptani cievok a vzdy to pomohlo len na urcitu dobu. V dospelosti som uz moc nekrvacala, akurat teda v tehotenstve a este sa mi to obcas stavalo, ked som bola v prostredi, kde sa fajcilo.
Teraz som druhykrat tehotna a zatial nekrvacam (klop klop), ale som len na zaciatku, takze ocakavam kazdym dnom a vsade chodim zasobena vreckovkami, pre istotu 🙂
@diewcatqoo no ja to isté tiež ďasná mi krvácajú a z nosa mi nikdy pred tým netieklo. A začalo to koncom prvého trimestra. Najskôr len tak že občas jak keby praskla malá cievka, trochu vytieklo a pohoda. Ale posledných pár dní to valilo prúdom. Sestričke som dnes pri OGTT ukázala koľko toho bolo včera a ju pomaly otočilo že to už nejni sranda.
@petruska173 Ahoj, áno v druhom trimestri mi začlo, každý deň len tak z ničoho nič sa mi spustila krv z nosa, už som sa toho až bála. Poslali ma na ORL, tam mi vypálili cievky v nose (len trošku štípalo), nasadili Ascorutin a teraz som 3trimester a všetko je ok, krv netečie a Ascorutin beriem každý deň👍
@as1184 aj mne dnes doktor nakázal užívať ascorutin tak dúfam že pomôže. Ale počula som že ten treba po nejakej dobe vysadiť, sa mi zdá že okolo toho 34-36 týždňa by sa už nemal užívať, či? Ja som síce zatiaľ v 26tt ale zabudla som sa opýtať.
@petruska173 Neviem presne ako dlho ho užívať, mne dala lekárka na ORL len jedno balenie,vraj to stačí (je tam veľa tabletiek), to už každu chvílu doužívam a ďalej nebudem. Ja som začla teraz 30tt. Ale mne zabrali tie lieky asi až po 3dňoch, tak sa potom nezlakni, keď ti ešte bude tiecť krv z nosa.

Kúp si ascorutin