Krvná skupina A - rizika počas tehotenstva
Ahojte zeny prosim vas o vase rady ktora mate krvnu skupinu s negativnym rh faktorom a boli ste tehotne varovali vas ze vase telo moze zabit plod ? Aj som cosi.citala ale radsej.by som.chcela rady z praxe mne to pri prvom tehu.neriesili ale vraj druhe moze byt rizikove
Ja mám tiež B- a manžel 0+ a asi 2-3 x mi vzali krv na protilátky, po narodení brali synom z pupcnikaa krv a keďže sú obaja + tak mne dali injkeciu ....neboj sa nič. Len si usleduj aby ti tu injekciu dali ak bude dieťa +
@simik14 ahoj. A dostala si po prvom tehotenstve ak malo dieta iny rh faktor ako ty,injekciu?
Ja som A-, manzel 0+, a mame tri zdrave deti. V kazdom tehotenstve mi brali krv na protilatky,vsetko bolo o.k. a po prvom a druhom porode mi pichali injekciu,kedze dievcata mali faktor po muzovi. Poskedny drobec ma minus ako ja,cize nic mi pichat nemuseli
prve tehu ti ako dopadlo? mas dieta? je Rh - ?
ahoj. ja som A-, manžel A+. Prvá dcérka má krv po ňom, čiže po pôrode mi pichali injekciu, druhá má po mne. tehotenstvá úplne v pohode, akurát brávali častejšie krv na zistenie protilátok. Neboj, všetko bude ok, ak veríš tomu. Ja som si nič iné ani nepripúšťala, že by sa malo niečo stať 😉
Ahoj,my jsme trošku anomálie 🙂.Já jsem 0- a otec mojí první dcerky je taky 0- a dcerka je 0+.Dostala jsem po prvním porodu injekci.Druhá dcerka má otce A+ a i ona je A+ a narodila se zdravá
Ahoj,ja som A- a manžel B+.Máme 2 deti,obe majú krvnú skupinu po mne A-. Brali mi v tehotenstve krv na protilátky. Keďže majú obaja krv po mne a zisťujú to hneď v pôrodnici,tú injekciu som po pôrode nedostala. Takže dá sa to aj takto bez problémov zvládnuť tieto rozdielne Rh faktory 🙂 Vedela som vopred,že to nie je ideálne pre ženu,keď má Rh- ale takých párov je veľa a sú oveľa horšie komplikácie,ktoré sa môžu v tehotenstve diať
Ja som B rh neg., bola som 2x tehotna a moje telo sa ani len nepokusilo zabit plod 😀 Obe deti su po mnazelovi rh pozitivne. Iba mi sledovali protilatky, nic viac. Po pôrodoch som dostala injekciu na zastavenie tvorby protilátok. Toto je skor mýtus ako realita....ak by sa aj vyskytol nejaky problem s protilátkami (co je skor rarita), tak sa to da v dnesnej dobe riesit.
Aj keď si rh negatívna, nech je tvoja myseľ pozitívna😃. Ja mám rh-, manžel rh+. Mám 3 deti a hneď prvý syn bol rh+. Po pôrode zistili synovu krvnú skupinu a do 72 hodín mi podali imunoglobulín, aby sa predišlo možným komplikáciám v ďalšom tehotenstve. A žiadne problémy ani neboli.
Ja som tiež A-, manžel A+. Brali 2x krv na protilatky. Maly je +, tak pichli po pôrode protilatky. Citala som, že deti zvyknú mať silnejšiu žltačku, ale my sme nemali vôbec. Nemusis sa nicoho báť, len mne gyn povedal, že nech ich po pôrode upozornim na to, keby zabudli

Ahoj. Ja som A- , a partner A +. Máme dve dcéry, obe majú. krvnú skupinu po otcovi. V tehotenstvách žiadny problém som nemala, len asi dva krát mi zobrali krv na protilátky. Po pôrodoch som dostala injekciu.