Liečivo aprazolam: Helex, Xanax, Frontin, Neurol
Bral niekto/mal povolene brat tento liek v tehotenstve alebo pri dojceni?
Ja som si ho v prvom tehotenstve dala v uplne prvych dnoch, ked som este nemala nic potvrdene, tak 1 alebo 2 tabletky. Potom uz nie. Ale brala som ine lieky, ktore som isla konzultovat do ambulancie klinickej farmakologie. Tak som sa spytala aj na Xanax. Povedali mi, ze nesposobuje vyvojove vady a ze ked ho ozaj treba, tak by nemal byt velkym rizikom. Len teda uz som ho potom nebrala ani v prvom ani v druhom tehotenstve. Pri kojeni je to uz myslim vacsi problem, do toho by som asi nesla.
V prvom trimestri je zakazany pre teratogenne ucinky.
Liecis sa na niečo?pýtaj sa psychiatra už su moderné lieky.Ak nie si v psychickej pohode skôr dávajú antidepresíva tie sa môžu niektoré druhy aj počas kojenia.
@marianarem praveze pokial viem,v tehotenstve to je vacsie riziko,nakolko liek ide do krvneho obehu a babatko z toho berie ziviny.Co sa tyka kojenia,tam vraj ide len velmi mala cast do mlieka.
Nejde o pravidelne uzivanie lieku
No mne vtedy na tej klinickej farmakologii povedali prave opacne. Ale bolo to uz pred 7 rokmi, mohlo sa odvtedy prist na nieco nove.
V tehotenstve určite nie, možno vo výnimočných prípadoch, je to nebezpečné pre dieťa skôr antidepresíva, informuj sa u odbornika
Napríklad mne tiež povedali, že kojiť nebudem môcť. Ale od začiatku druhého trimestri užívam antidepresiva aj frontin.
@dajanajurko to je zaujimave,lebo do mlieka ide len zanedbatelne mnozstvo coz v tehotenstve ovela viac kedze to ide priamo z krvneho obehu cez placentu 🤷♀️
No možno to nie je úplne tak, v tehotenstve sa podľa mňa oveľa viac veci neodporúča ako pri kojeni. Ale nikto nevie kde je pravda.
Sla by som byt tebou na farmakologiu, tam ti na toto odpovedia. Genetika s tym nic nema.
@evickuska a to kde je?
MT
Prosím ta, napíš ako si potom dopadla.
Dakujem.
Sem tam beriem neurol 0,25 (keď, tak raz denne) a dojčím.
Dakujem
@darius_a ahoj.No moja psychiatricka je razne proti takymto liekom pri dojceni.Takze neviem.Nazory psychiatrov sa hohne lisia.Jeden povie ako,druhy nie 😏
@darius_a ako dlho beries ten liek.Lekar ti povedal,ze je to ok?Ale mas velke dieta?
Dieťa má rok a beriem asi 6 mesiacov občasne.
Nie je to uplne OK, ale docasne áno.
Plánujem vysadit
@darius_a a dieta je uplne v poriadku?Nie je trebars ospale?
Nie
@darius_a ajoj brala si počas celého teh. Xanax??
@naduska1805 ahoj.
Mas uzkostne stavy a si tehotna?
Len ti chcem napisat,ze sa to da zvladnut aj bez liekov.Lieky ta nevyliecia.Vyliecit sa mozes len ty sama.Lieky to len tlmia,no neriesia problem.Presla som dlhu cestu a zistovala,co sa so mnou vlastne deje.Mala som celodenne uzkosti silne a a rozhodla som sa neublizovat vedome malej a vykaslala som sa na lieky.
Ak si na fb,pod do tejto skupiny a zistis,ako sa mozes z tohto stavu dostat(pusti si videa,tam,kde som ti to oznacila),alebo si kup knihu jak sa nazdy zbavit paniky,uzkosti a strachu.
Drzim ti palce!

nie... max na výnimočné udalosti a max. 2 dni...