icon

Liečivo aprazolam: Helex, Xanax, Frontin, Neurol

10. feb 2023

Bral niekto/mal povolene brat tento liek v tehotenstve alebo pri dojceni?

deti95060810
10. feb 2023

nie... max na výnimočné udalosti a max. 2 dni...

marianarem
10. feb 2023

Ja som si ho v prvom tehotenstve dala v uplne prvych dnoch, ked som este nemala nic potvrdene, tak 1 alebo 2 tabletky. Potom uz nie. Ale brala som ine lieky, ktore som isla konzultovat do ambulancie klinickej farmakologie. Tak som sa spytala aj na Xanax. Povedali mi, ze nesposobuje vyvojove vady a ze ked ho ozaj treba, tak by nemal byt velkym rizikom. Len teda uz som ho potom nebrala ani v prvom ani v druhom tehotenstve. Pri kojeni je to uz myslim vacsi problem, do toho by som asi nesla.

zabka79
10. feb 2023

V prvom trimestri je zakazany pre teratogenne ucinky.

luccija
10. feb 2023

Liecis sa na niečo?pýtaj sa psychiatra už su moderné lieky.Ak nie si v psychickej pohode skôr dávajú antidepresíva tie sa môžu niektoré druhy aj počas kojenia.

autor
10. feb 2023

@marianarem praveze pokial viem,v tehotenstve to je vacsie riziko,nakolko liek ide do krvneho obehu a babatko z toho berie ziviny.Co sa tyka kojenia,tam vraj ide len velmi mala cast do mlieka.
Nejde o pravidelne uzivanie lieku

autor
10. feb 2023

Nasla som toto na nete

marianarem
10. feb 2023

No mne vtedy na tej klinickej farmakologii povedali prave opacne. Ale bolo to uz pred 7 rokmi, mohlo sa odvtedy prist na nieco nove.

ada_alica
10. feb 2023

V tehotenstve určite nie, možno vo výnimočných prípadoch, je to nebezpečné pre dieťa skôr antidepresíva, informuj sa u odbornika

dajanajurko
11. feb 2023

Napríklad mne tiež povedali, že kojiť nebudem môcť. Ale od začiatku druhého trimestri užívam antidepresiva aj frontin.

autor
11. feb 2023

@dajanajurko to je zaujimave,lebo do mlieka ide len zanedbatelne mnozstvo coz v tehotenstve ovela viac kedze to ide priamo z krvneho obehu cez placentu 🤷‍♀️

dajanajurko
11. feb 2023

No možno to nie je úplne tak, v tehotenstve sa podľa mňa oveľa viac veci neodporúča ako pri kojeni. Ale nikto nevie kde je pravda.

evickuska
13. feb 2023

Sla by som byt tebou na farmakologiu, tam ti na toto odpovedia. Genetika s tym nic nema.

autor
18. feb 2023

@evickuska a to kde je?

evickuska
19. feb 2023

MT

darius_a
19. feb 2023

Prosím ta, napíš ako si potom dopadla.
Dakujem.
Sem tam beriem neurol 0,25 (keď, tak raz denne) a dojčím.
Dakujem

autor
19. feb 2023

@darius_a ahoj.No moja psychiatricka je razne proti takymto liekom pri dojceni.Takze neviem.Nazory psychiatrov sa hohne lisia.Jeden povie ako,druhy nie 😏

autor
20. feb 2023

@darius_a ako dlho beries ten liek.Lekar ti povedal,ze je to ok?Ale mas velke dieta?

darius_a
21. feb 2023

Dieťa má rok a beriem asi 6 mesiacov občasne.
Nie je to uplne OK, ale docasne áno.

Plánujem vysadit

autor
21. feb 2023

@darius_a a dieta je uplne v poriadku?Nie je trebars ospale?

darius_a
21. feb 2023

Nie

naduska1805
24. nov 2023

@darius_a ajoj brala si počas celého teh. Xanax??

autor
24. nov 2023

@naduska1805 ahoj.
Mas uzkostne stavy a si tehotna?
Len ti chcem napisat,ze sa to da zvladnut aj bez liekov.Lieky ta nevyliecia.Vyliecit sa mozes len ty sama.Lieky to len tlmia,no neriesia problem.Presla som dlhu cestu a zistovala,co sa so mnou vlastne deje.Mala som celodenne uzkosti silne a a rozhodla som sa neublizovat vedome malej a vykaslala som sa na lieky.
Ak si na fb,pod do tejto skupiny a zistis,ako sa mozes z tohto stavu dostat(pusti si videa,tam,kde som ti to oznacila),alebo si kup knihu jak sa nazdy zbavit paniky,uzkosti a strachu.
Drzim ti palce!