icon

Má zápal počas tehotenstva negatívny vplyv?

mariaberkyova25
2. sep 2024

Ahojte, predvčerom som bola na pohotovosti na kŕče v podbrušku a belavý výtok ktorý mi trvá dlhsie. Brala som progestanelle tak mi bolo povedané že výtok je spôsobovaný rozpustením ale nakoľko to pokračuje ďalej aj dlhsie po vysadení mala som obavy. Zobrali mi kultiváciu a čakám do piatku na výsledky. Všetko som mala v poriadku len ma zaujíma ak by sa náhodou objavil nejaký zápal alebo mykóza, ma to nejaký zlý dopad na bábätko? Alebo možné komplikácie? Stretávam sa s tým prvý raz aj s tehotenstvom a aj s nejakým možným zápalom tam dolu nakoľko si dávam na tieto veci pozor (na zápaly). Ďakujem Vám. 😊😊😊😊

baarbo
2. sep 2024

@mariaberkyova25 ja som sa so zápalmi ani s mykózou nestretla ešte. ale mykóza by na bábätko nemala mať vplyv. ak by bola nejaká baktéria výtok by zapáchal a mal by rôzne farby, mohlo by to spôsobiť oslabenie krčka maternice. ale ak aj náhodou nasadí sa ATB liečba a malo by to byť ok😊 a belavý výtok je bežný tehotenský. ja beriem Progestanelle a k tomu sem tam cez deň si dám probiotiká Floragyn Ovuli.

ella1234
2. sep 2024

@mariaberkyova25 keď to bude včas preliecene tak to nie je pre bábo nebezpečné, skôr by som povedala ze vela zien ma v tehotenstve vselijake zápaly a problemy lebo je proste telo vtedy citlivejšie a náchylnejšie.
Teraz je babatko stále dobre chránené hlienovou zatkou atd.

mariaberkyova25
autor
2. sep 2024

@baarbo ono bol viacmenej taky do zelena ale taká svetlozelená farba to ma hlavne vystrašilo.

zzzza
2. sep 2024

@mariaberkyova25 preliečiť treba

baarbo
2. sep 2024

@mariaberkyova25 skús vydržať s nervami do toho piatka a uvidí sa z kultivácie či vôbec niečo treba 😊 držím palce ✊🏻

michaela329
2. sep 2024

Sestra mala mykózu často v oboch tehotenstvach, vždy preliečil Dr, ale jednoducho imunita je vtedy proti žene 🤷 Má zdravé deti. Mne sa objavuje streptokok, zakaždým prelieči Dr. podľa steru. Vraj keď sa vráti pred pôrodom, budem brať ATB. Tiež vraj v tehotenstve bežný nález - aj kolegyne s tým bojovali a majú ok deti. Neboj sa, poradia si s tým.

mariaberkyova25
autor
2. sep 2024

Ďakujem dievčatá, dúfam že to dopadne dobre lebo tým že som s tým nikdy nemala problem tak ma to až straší ..

mariaberkyova25
autor
5. sep 2024

Tak dievčatá volala som o výsledky a chvalabohu nemám nič … len nechápem tomu výroku. Každopádne som kludnejsia 🙏🏼 Ďakujem Vám 🙂

tinalia
5. sep 2024

Tiez som mala taky vytok ako pises a tiez na nic neprisli a o par tyzdnov mi zacala mykoza ktorej som sa zbavila az s porodom. Dieta mam zdrave, pretoze som to neustale riesila s gyndou a nenechala bez liečenia 😊

mariaberkyova25
autor
5. sep 2024

@tinalia Kokos, človek by nepovedal že s dobrými výsledkami dojde mykóza.. no uvidím odsledujem si to a som zvedavá čo ďalej