icon

Má zmysel ísť na pohotovosť?

22. apr 2023

Ahojte dievcata, som 10+3 a mam nejake slabsie priznaky. Prsia menej bolia, je mi menej zle. Pocit smadu a nocne mocenie mam stale. Navyse vcera ma dost bolelo podbrusko. Som si googlila a narazila na rozne temy, teraz mam stres. Myslite ze sa mam ist dat skontrolovat na pohotovost?

Strana
z2
sajmonka_1216
22. apr 2023

toto fakt nie je dôvod na pohotovosť.. kým nekrvácaš, alebo nemáš nejaké extra bolesti, je to ok..
keby každá žena, ktorá nemala celé tehotenstvo príznaky (ako napr. ja) chodila na pohotovosť, tak neviem kde by sme došli

lucka_ke
22. apr 2023

ak nekrvácaš tak ťa pošlú domov, pohotovosť je pre vážne prípady, oddychuj, veľa lež a bude dobre, maternica sa rozťahuje čiže podbruško môže pobolievať (ak to samozrejme nie sú kŕe alebo niečo také vtedy treba ísť k dr.)

sense
22. apr 2023

Ono tie príznaky v 3 mesiaci ustupujú. Pokiaľ nemáš veľké bolesti a nekrvacas nemusíš utekať hneď na pohotovosť. Môžeš počkať aj do pondelka

autor
22. apr 2023

@lucka_ke ja praveze priznaky som mala, teraz zoslabli a bojim sa najhorsieho

autor
22. apr 2023

@sense uz mi parkrat oslabli a po par dnoch sa zase vratili. Tak mozno je to tento pripad. Avsak bojim sa

mk22
22. apr 2023

Véd priznaky nebudú rovnaké, musia jeden deň aj ustúpiť.. S týmto na pohotovosť sa nechodí.. Co tam povieš.. Ze máš menšie príznaky? Chod v pondelok k svojmu Dr.

ajuga
22. apr 2023

Urcite to nie je na pohotovost. Daj si dnes relax, upokoj sa, nemysli na zle. Na pohotovost ides, ked krvacas. Ja som sla s hnedou krvou 2x a raz z toho ma vysmiali, ze to len cievky popraskali, nwch sa nebojim. Ktovie co by tebe povedali kebyze im povies to, co si napisala. Pockaj do pondelka a volaj svojmu dr.

lucka_ke
22. apr 2023

ale príznaky nemusíš mať rovnaké celé tehotenstvo, sú ženy, ktoré okrem ratúceho bruška nemajú žiadne... telo si zvyká a príznaky ustupujú, to je dobre, nie?

autor
22. apr 2023

A keby poviem ze som krvacala? Aj ked beriem progesteranelle ako prevenciu

michelle567
22. apr 2023

Neklamala by som, na čo je to dobré. Náhodou ti dajú nejaké lieky a aby tie ešte neuškodili...

ajuga
22. apr 2023

Vazne chces klamat? To fakt? 🙄 chapem, ze sa bojis, ale nemyslis, ze trochu prehanas? Okrem toho beries uz lieky, nakombinuju ti ine lieky a bude pruser z toho. Ozaj si nevymyslaj

lucka_ke
22. apr 2023

dr. krvácanie vidí, toho len tak neošáliš a na čo by si to robila???

autor
22. apr 2023

Ano mate pravdu. Mam stres lebo prve tehotenstvo dopadlo katastrofalne.

marianarem
22. apr 2023

Ja som mala cele tehotenstvo priznaky hore-dole, nic nebolo konstantne. Jeden den sa vypli, jeden den zapli. V prvom trimestri je to trochu znepokojujuce, ale fakt bezne. A treba si uvedomit, ze uspesne tehotenstvo sa neposudzuje podla priznakov. Ja som pri prvom tehotenstve , ktore skoncilo MA mala priznaky ako v druhom - uspesnom tehotenstve. Uplne ustupili az tak 10 dni po kyretazi, cize uz som mala cistu maternicu a priznaky stale. Ten zaciatok tehotenstva je jednoducho taka prechadza v tme, ked nemas sancu vediet, ci ide vsetko dobre. Tento fakt treba prijat. Ale s kazdym ukoncenym tyzdnom je pravdepodobnost, ze to dobre ide, vyssia a vyssia. Ked zacnu pohyby, je to uz ovela lepsie. V tonto tyzdni co si ty uz niektorym funguje AngelSounds, ale pockala by som radsej este tak 2 tyzdne - niekomu uz funguje, niekomu nie a moze to viest k dalsienu stresu.

thoughtfulweirdo
22. apr 2023

Zavolaj v pondelok svojmu gynekológovi a zdôver sa mu so svojimi obavami. Len tak mirnix-dirnix kontrolovať ťa asi nebude, ale môže ti pomôcť upokojiť sa. Obávam sa, že na pohotovosti by si sa s empatiou moc nestretla.

autor
22. apr 2023

@marianarem dakujem. Asi mas pravdu. Mne prve tehu dopadlo zle az vo vyssom stadiu, kedy to doktor posral, napriek tomu sa bojim aj v tychto prvych stadiach.

autor
22. apr 2023

@thoughtfulweirdo tiez si myslim ze ma poslu do kelu a mozno sa budem citit este horsie aj ked by ma mozno vysetrili.

marianarem
22. apr 2023

Ach boze, tak to sa necudujem, ked mas takuto skusenost. Tak drzim palce, nech vsetko dopadne dobre. Momentalne to vyzera v pohode. Kedy mas najblizsiu poradnu.

kleopatra114
22. apr 2023

Mne ustúpili v 8 tt, všetko ok .

sajmonka_1216
22. apr 2023

hlavne si týmto stresovaním ešte viac ubližuješ... viem si predstaviť, že celý deň sa pozoruješ a rátaš príznaky... užívaj si tehotenstvo a to, že sú lepšie dni

moonlight1210
22. apr 2023

U kazdeho dietata to bolo ine. A menilo sa mi to aj pocas dna.
Ak velmi chces, chod v pondelok ku svojmu doktorovi. Vie, ze mas uz zlu skusenost a pochopi, ze teraz sa obavas, ci je vsetko ok.

Ale myslim, ze sa skus trosku menej pozorovat a po par dnoch zistis, co je u teba v tomto aktualnom obdobi prechodu medzi dvoma trimestrami normalne a ten stres ustupi.
A hlavne veci ako unava, nevolnost, bolesti prs, atd sa zvyknu okolo tretieho mesiaca zmiernovat a ustupovat.

jaskolka
22. apr 2023

Príznaky nebudeš mať stále rovnaké. To sa mení a postupne môžu aj úplne prestať koncom 1 trimestra.
Mne bolo zle od 6 tt do 14 tt. V jeden deň to začalo a potom z dňa na deň prestalo. Mierne bolesti pod bruška si normálne, maternica sa rozťahuje, pokiaľ to nie sú kŕče, ostré pichanie, nekrvacas, nie je ti extrémne zle, tak zbytočne ísť na pohotovosť a ešte zbytočnejsie sa tým stresujes.

stellarstar
22. apr 2023

Toot určite nie je stav na pohotovosť, keby si krvácala to by som už tam sedela. Pokiaľ naozaj nemáš silné kŕče a bolesti a krvácanie je to ok

pribinak
22. apr 2023

Tebe nič nie je, príde rám iná tehotná ktorá bude potrebovať pomoc a bude čakať, lebo budú rieist teba a tvoje klamstvo že krvacas

Nevymyslaj, aby sa ti to náhodou nesplnilo.

saxana000
22. apr 2023

Pri prechode do 2 trimestra priznaky postupne miznu.podbrusko ta boli lebo sa zvacsuje maternica..prezivas uplne normalne fyziologicke tehotenstvo.
Sed doma a tes sa...

sense
22. apr 2023

Ak da bojíš zavolaj na pohotovosť a uvidíš čo ti povedia. Ja osobne by som na pohotovosť nešla zatiaľ, ale to som ja. Mam za sebou tehu kde som krvacala, vtedy som na pohotovosti bola a vsrko bolo v poriadku, a mam za sebou aj tehotenstvo kde som mala neskutočne príznaky a žiadne bolesti ani krvácanie ešte aj potom čo mi lekár oznámil ze srdiečko nebije.... Prvý trimester je 50/50 je to na prírode ale stres skôr škodí. Takze sa snaž ukludnit, vyloží nohy a oddychuj.
A hlavne neklam o krvácaní, lekári tiež nie sú blbí a Progesteron je len balíčka a nie je zázračný

marhulka13
22. apr 2023

A čo ti pomôže pohotovost? Ja som ležala aj v nemocnici dlho, dávali mi co mohli A aj tak som potratila. Vzdy sa to ovplyvniť nedá. A príznaky som nemala žiadne ani v jednom tehotenstve, iba bolesti brucho z rastu maternice. A z troch tehotenstve mam dve zdravé deti.

marhulka13
22. apr 2023

Navyše dnes ti povedia, že je všetko ok a zajtra môžeš potratit.to nikto nevie predvídať ani ovplyvnit

nikoleta999
22. apr 2023

No ja som začala napríklad spiniť v 4tt v 5tt uz bolo masivne krvacanie a diagnoza zacinajúci potrat a v ten den mi príznaky odzneli, bola som aj hospitalizovaná, bola som po IVF, inač mi hned povedali, zeby ma poslali domov ... čo som sa ja nachytala prs, ci ma aspon trosku bolia :D A tak to u mna bolo ... proste potom o tyzden priznaky sa zase vratili, ze som sa prs ani nemohla dotknút a potom zase v 11tt odznelo a uz som to vlastne ani nemala, okrem roztahovania maternice atd...Syn ma 15 mesiacov a všetko dobre dopadlo, chvalabohu 🙂 Ano, niektoré baby, čo som si čítala fora medzi prvé priznaky potratu, pripisovali, ze im odzneli priznaky, iné baby donosili napriek tomu zdravé bábo ... Ako mi povedali v nemocnici je to prvý trimester a to je vždy medzi nebom a zemou 🙂 Aj tak na pohotovosti ti nič nedajú na toto, čo ty píšeš a ak budeš klamať, že krvácaš, tak si koleduješ o problém, lebo mna teda pichali hned do zadku, do zily atd. vkuse som dostávala injekcie na zastavenie krvácania a musela som ukazovať aj vložku ...

deti95060810
22. apr 2023

nie, na pohotovosť ti je zbytočne ísť...

Strana
z2