Malá váha bábätka a riziká pre tehotné ženy
Ahojte mali ste niektoré problém že vám babo v tehotenstve malo pribralo, picham si clexan a plus aj mám tehotenskú cukrovku som v 33 tt a babo váži 1600 gramov , doktorka dnes povedala že keď sa nespamäta budem odoslaná na rizikové bojím sa že bude predčasne narodené a skončíme v Košiciach až .
nic sa neboj, vsetko bude dobre, vahu nema samozrejme idealnu, ale nie je to nic hrozne. hlavne sa zbytocne nestresuj, lebo to tomu vobec nepomoze.
@janka3179 ta hmotnost nieje presna, cize moze vazit 1300 az 1900 g a babatko najviac pribera posledne 4 az 5 tyzdnov priblizne 200 az 250 g tyzdenne. Teda aspon tak bolo povedane mne ked som bola tehotna a tiez som bola na rizikovom.
Lezala som v nemocnici a co doktor to ina predpokladana hmotnost babatka..od svojho doktora som sla s inou, na prijme ina pocas hospitalizacie ina a pri prepustani ina..a to ze tie cisla lietali jak na horskej drahe 🙂
@janka3179
Ahoj,
mne v pondelok okolo obeda povedali 2900g - týždeň pred termínom. Prietok sa im počas kontroly nezdalo, tak ani domov ma nepustili a zrovna odviedli na izbu. Porodila som druhy deň, maly mal 3740 g.... Toľko k presnosti merania. A to ma v pondelok kontrolovali raz o 10:00 a potom o 12:00. Neboj všetko bude dobre, dr vedia čo treba robiť v nutnom prípade. Bábätko je už v dobrom tyzdni, myslí pozitívne, že budeš mať propadne leosi porod s nižšou váhou baletka. Ono ešte priberie.
Spolubývajúceho v nemocnici sa narodili obe deti 2,2 kg. Lekári panikarili, ze mala váha. Obe deti zdravé. A rodicia nizky, chudí 1,60m výška. No co tam čakajú 4 kg babo? Držím palce, nestresuj sa ❤️
Neviem či ťa ukľudní môj komentár, pretože môj mal v 36 tt odhadom 3100g (čo je samozrejme iná váha ako píšeš ty), narodil sa v 38 tt a váha 4070g ... tým chcem povedať, že merania vôbec nie sú presné a môže mať kľudne aj vyše pol kg viac ...
@kristina210 od 31 tt veľmi malo pribrala , a doktorka už nebola kludna .. bola som v nemocnicy 8 dni kontrolovali odozvy srdce všetko bolo Ok , neviem ja že čo mám trombofilny stav plus cukrovku ..
@janka3179 neboj sa 🙂 ja som musela rodiť v 33 týždni lebo málo len 1300 gramov ale ja som mala už zle aj prietoky aj placenta už nedobre pracovala, bábo kľudne môže ešte nabrať, keď sú prietoky a placenta v poriadku,bábo môže len pomalšie naberať, neviem či to ovplyvňuje alebo nie ale skús pravidelne a poctivo jesť ')
Ahoj, aj môj malý mal malú váhu, od 6 mesiaca priberal veľmi málo. Chodila som na rizikové do Martina, posledný mesiac nepriberal už vôbec nič. Pôrod vyvolali v 38tt. Narodil sa s 2490 g, je v poriadku, len troška viac uplakaný.
A tiež prietoky aj placentu som mala ok, nik nevie dôvod prečo nepriberal 🤷🏼♀️
@domcavesel ja mám ešte cukrovku k tomu , no vy aspoň 2500, moja ma 1600 gramov
@janka3179 no ved ale oni v 38 tyzdni.
Ja som mala prve dieta narodene na konci 41.tyzdna a malo 2810g, dalsie v 40+4 3050g a dalsie 2 mi vyvolavali kvoli vyaokemu tlaku v 39 a v 38 tyzdni. Paradoxne, to tretie bolo najvacsie. A stvrte uz malo zle prietoky, ale vahu 2900. Takze dobru. Ja som malinka, ale manzel je vysoky. Mna uz nikto nestrasil v takomto tyzdni s vahou, ja som vobec napriklad netusila, kolko cca vazia, fakt to moj doktor neriesil.
Ahojte Naša poradňa dnes 31+3 a máme 1951 gramov a straší nás doktorka tenkou placentou

@janka3179 moja mala sa narodila 2200g v 38tt a potom schudla na 2000g, bolo všetko v poriadku