icon

Mám vyrážky na brušku. Je to pásový herpes?

ladyka8
25. sep 2011

Zdravím dámy, mám taký problém že na brušku mi vyšli dve vyrážky ktoré mám už pomaly týždeň a nehoja sa, proste žiadna zmena. Pred pár rokmi som mala pásový herpes, liečila som sa na to. Mám strach že je to znova pásový herpes, a ak áno veľmi sa bojím že sa môže niečo stať môjmu dieťatku. Možno len zbytočne robím paniku, sú to len dve väčšie "vyrážky" a možno to nič nie je ale ja si aj tak robím starosti o bábätko. Prosím poradili by ste mi čo s tým? ďakujem veľmi pekne!

zuzikkaa
25. sep 2011

@ladyka8 no asi jedina rada,,zajtra jednoznacne k doktorovi!!!

zara1234
25. sep 2011

@ladyka8 2 vyrazky ?ked si uz mala pasovy opar tak vies ci je to ono alebo nie, pasovy opar hrozne boli, za tyzden by sa ti to snad rozvinulo viac, ci nie? 😕 ale myslim ze sa nemusis nicoho bat, ked si uz raz prekonala varicellu tak mas protilatky ktore by mali plod ochranit

feb13
25. sep 2011

@ladyka8 neviem ci si to dobre pamatam zo skoly ale tusim pasovy opar by sa nemal zopakovat pocas zivota, prave kvoli tym protilatkam

zara1234
25. sep 2011

@feb13 pasovy opar sa moze opakovat viackrat za zivot

ladyka8
autor
26. sep 2011

@zara1234 Včera som si o tom ešte veľa čítala, o príznakoch a tak, určite to nie je ono lebo sa mi to absolútne nerozšírilo a ani sa to chvalabohu nešíri. Podľa mňa som len dačo zjedla a vyhádzala som sa. Ale aj tak to pre istotu ukážem lekárovi.

feb13
26. sep 2011

@zara1234 tak pardon

ketrinka29
27. sep 2011

@ladyka8 ...určite choď radšej k lekárovi a nechaj si zobrať krv, ono sa dá zistiť, či máš a aký druh herpesu. Ja mávam ten klasický, typ I. , no tiež sa mi zvykne vyhodiť na zadku, stále na tej istej polke.
V tehotenstve som ho mala asi 4 krát, no vraj to pre dieťa nie je nebezpečné, to by bolo, ak by sa ti herpes vyhodil úplne prvý krát alebo by to bol genitálny herpes, ten môže viesť k potratu alebo k vývojovým anomáliám a ohrozuje dieťa hlavne pri pôrode, vtedy sa uprednostňuje cisársky rez.
No neboj sa a radšej si to zisti u odborníka.
🙂

ladyka8
autor
2. okt 2011

Všetko je v poriadku 🙂 a už to aj zmizlo 😉