icon

Mimomaternicové tehotenstvo bez operácie: Je to možné?

7babika0
30. nov 2023

Ahojte, mal tu niekto mimomaternicove tehotenstvo s tým , že Vás neoperovali , že sa to vie vstrebať samo?
Dakujem

tinka_1807
30. nov 2023

@7babika0 vstrebať sa to určite nevstrebe. Ale dá sa to riešiť aj neoperacne, ale iba v prípade skorého zistenia. Vedia to vybrať cez vagínu a maternicu. Proste zo spodu akoby vysať z vaječníka. Nie vždy je to ale možné.
Ale vstrebávať sa to určite nemôže, je to cudzí plod inde ako má byť, ak by sa to nevybralo, tak ti môže prasknúť vaječník napríklad alebo inde.

e1i
30. nov 2023

@tinka_1807 vajcovod. Nie vajecnik

e1i
30. nov 2023

@tinka_1807 neoperacne to nejde. Mne robili laparku,dosla som o pravy vajcovod. Asi si to mylis s hysteroskopiou ale to je ine a tiez je to operacia,hoci zospodu robena

lusyyy36
30. nov 2023

Dostala som injekciu a vylucilo sa to samo

dominika4321
30. nov 2023

@7babika0 bohužiaľ aj ja som mala laparoskopiu... neprišla som o vajickovod pretože sa mi to vypudilo do brušnej dutiny tam mi to vybrali a vyčistili.

nikola81
30. nov 2023

@7babika0 Ja som tiez musela na laparku a zobrali mi lavy vajcovod, mne ho roztrhlo lebo sa tam embryo dalej vyvijalo. Mala som velke bolesti, ale netusila som ze som "tehotna"

7babika0
autor
1. dec 2023

Dakujem krasne ta Vaše rady, lekar oznamil ze HCG kleslo ze to je mimomaternicove, ze sa to vstrebe samo preto sa cudujem, a chcela dim vediet ci sa niektora stretla s tym aby s nou nerobili ze ,, nic,, som v 5+5 a uz spinim.

dzannes
9. sep 2024

@dominika4321 prosim ta ako ti to nasli v brusnej dutine?