Môže gynekológ vypísať práceneschopnosť v 5. týždni + 5 dní?
Ahojte,
Zajtra idem k lekarovi potvrdit tehu, ale mne je dnes od rana neskutocne zle. Podla ms som v 5+5tt.
Nemohla som ist do prace, neviem sa ani hybat. Len lezim ako taka mrtvola.
Najradsej by som sa vyzvracala ale nejde to 😭 zaludok mam ako na vode.
Myslite ze mi moze dat pn na tento tyzden? Pracujem len na 1/2uvazok. A som este na RD.
V takomto stave si neviem predstavit chodit do prace.
Dakujem
môže
Nedáva dr pn az po tom ako da tehu knižku?
@anonym_7e0a48 pri prvom tehu som take problemy nemala. Ale v takom stave chodit do prace nemozem.
Tak moze ma vypisat obvodak?? Ale aku diagnozu mi da?
PN ti dá podľa uváženia lekár. Najlepšie rovno oznámiť aj tehotenstvo.
6+1tt už som ležala kvôli nevolnostiam v nemocnici . Takže som bola on celé tehotenstvo
Ja som žiť nevedela ,buď som spala alebo vracala .
Týchto tem je tu fakt kopec.. a dokola opakujúce otázky ,,dá mi pn keď. .." a ine dokola tie iste temy... sorry , prečítaj si staršie fóra tam nájdeš podrobné informácie, posledné vzniklo asi pred týždňom.. opísala som ako to bolo u mňa s pn a aj dosť iných žien písalo o svojich postupoch.. ale radiť každý týždeň to iste.
Áno, viem dievčatá, namiesto ustipacneho komentu som jej radšej mohla odpovedať normalne viem.. ale uznajte, baví vás stále riešiť to iste a radiť to iste ľuďom, keď si to môžu dohladat? Veď keď si dohladaš staršiu rovnakú tému tak tam nájdeš aspoň 15 komentárov a to za max pol minuty a už si mohla mať odpoveď. Keď píšeš nový príspevok tak zabiješ 5 minút písaním a pol dňa čakaním na potencialne odpovede. A toto bola dobre mienená rada.
Odpoveď na otázku : áno môžeš ísť na PN už teraz
@anonym_7e0a48 mne dal pn 4+6 takze knižku dávať nemusí.
@anonym_autor autorka, prvý deň ti je neskutočne zle a už chceš pn? Žiadny iný problém? Keď dneska je ti zle tak to neznamená že ti bdue zle takto celé tehotenstvo, nevolnosti niesu dôvod na pn, a keď ti je zle tak že nemôžeš ísť do prace tak si môžeš zobrať dovolenku, ja som síce šla pn od 4+6 ale ja som začala krvácať a hrozil mi potrat, celé tehotenstvo vlastne je rizikové, furt nejaký problém, väčšinu tehotenstva som prelezala lebo som musela, kludovy režim, koli nevoľnostiam ktoré môžu prejsť v 12tt tak hy som sa nedala vypisovať pn a upísať sa na vychádzkové hodiny. Na druhé strane záleží od lekára či dá pn či nedá, teraz je to vraj viac kontrolované, čo by ti napísal do lekárskej správy? Pacientka má nevolnosti a chce byť pn? Buď rada že nemáš diagnózu hroziaci potrat a neležis v posteli celé tehotenstvo ako ja, so strachom že potratim, neskôr že porodim skôr…
Mne PN dal hned, ja som rano vracala, nemohla som z WC odist, nakoniec som v nemocnici skoncila. Nepomahali ani lieky na nevolnost, mala som aj nizky tlak, odpadla som a to som bola uplne na zaciatku. Vypisal ma na PN, vlastne cele tehotenstvo som potom prelezala, aj ked som uz mala vychadzky, malokedy sa stalo, ze by som sa niekam vybrala. V kuse sa mi hlava tocila a bolo mi na vracanie.
@anonym_7e0a48 mne dal pn 4+6 takze knižku dávať nemusí.
@anonym_autor autorka, prvý deň ti je neskutočne zle a už chceš pn? Žiadny iný problém? Keď dneska je ti zle tak to neznamená že ti bdue zle takto celé tehotenstvo, nevolnosti niesu dôvod na pn, a keď ti je zle tak že nemôžeš ísť do prace tak si môžeš zobrať dovolenku, ja som síce šla pn od 4+6 ale ja som začala krvácať a hrozil mi potrat, celé tehotenstvo vlastne je rizikové, furt nejaký problém, väčšinu tehotenstva som prelezala lebo som musela, kludovy režim, koli nevoľnostiam ktoré môžu prejsť v 12tt tak hy som sa nedala vypisovať pn a upísať sa na vychádzkové hodiny. Na druhé strane záleží od lekára či dá pn či nedá, teraz je to vraj viac kontrolované, čo by ti napísal do lekárskej správy? Pacientka má nevolnosti a chce byť pn? Buď rada že nemáš diagnózu hroziaci potrat a neležis v posteli celé tehotenstvo ako ja, so strachom že potratim, neskôr že porodim skôr…
@anonym_816409 nemozem si zobrat dovolenku som v skusobnej inak by som sa nepytala. A brala dovolenku.
Nechcem ist na pn az do porodu. Len tento tyzden ak by samozrejme nevolnosti pokracovali… mozno zajtra mi bude lepsie. Kiezby…
kludne mozes ist na PN od prveho dna... bola som od 4+5tt az do porodu, sice z ineho dovodu, ale ziadna tehotenska knizka k tomu nie je potrebna... ale tym padom vedeli v praci vsetci ze som tehotna :D
@anonym_816409 nemozem si zobrat dovolenku som v skusobnej inak by som sa nepytala. A brala dovolenku.
Nechcem ist na pn az do porodu. Len tento tyzden ak by samozrejme nevolnosti pokracovali… mozno zajtra mi bude lepsie. Kiezby…
@anonym_autor ale je to jasné že ak sa v práci dozvedia že si tehotná, tak rovno ukončia PP keďže si v skúšobnej dobe, rovnako ukončia PP ak budeš na PN z iného dôvodu a si v skúš.dobe...je skôr výnimkou že si nechajú zamestnanca čo je počas skúš.doby na PN
@anonym_autor ja som pregrcala do 4.mesiaca, 4x v nemocnici na infúziách, potom to ustalo. Držím palce
Môže, a potom keď ti bude lepšie a nebudú iné komplikácie môžeš zas chodiť do prace
@anonym_autor ale je to jasné že ak sa v práci dozvedia že si tehotná, tak rovno ukončia PP keďže si v skúšobnej dobe, rovnako ukončia PP ak budeš na PN z iného dôvodu a si v skúš.dobe...je skôr výnimkou že si nechajú zamestnanca čo je počas skúš.doby na PN
@mogaa to mi nevadi, toto je bocny prijem ku rd.
@anonym_autor ja som mala pn v 6 tyzdni, ale ja som krvacala
Dakujem, uz ma vypisal moj obvodny.
Dnes mam ist ku gyn a ja som ako mrtvola, kedy to prejde? 😭