Môže rádiofrekvencia počas tehotenstva uškodiť bábätku?
Ahojte, píšem s obrovským strachom a neviem či máte niekto s týmto skúsenosť. Minulý týždeň som sa dozvedela, že som tehotná. Bábätko sme už neplánovali, máme dve deti a 40-tka na krku. Chodila som v júni na ošetrenie brucho ku svojej kozmetičke na rádiofrekvenciu a kavitaciu. Viem, že sa to v tehotenstve nemôže. Nevedela som, že čakám bábo, mohlo mu to uškodiť? Ešte neviem v ktorom som týždni. 😞
To Ti nik nevie s istotou povedat. Ano, vhodna nieje, ja sama vykonavam radiofrekvenciu a nieje vhodne ani aby bola tehotna zena pritomna v jednej miestnosti.
Uz len ist radsej na nejake testy ( neviem ake su mozne), povedat doktorovi a verit ze to bude ok.
Normalne som si musel vygooglit co to je ... no ak som to spravne pochopil, tak pristroj pre radiofrekvenciu funguje na hlbkovom prehrievani tkaniv elektromagnetickym ziarenim (samozrejme neionizujucim). Prienik je ale prakticky iba niekolko milimetrov, maximalne fakt ten centimeter (a samozrejme bezpecnym vykonom, inac by to tkaniva uvarilo/spalilo). Proste to ziarenie je tkanivom tela zachytene a premenene na teplo. Takze osobne si myslim, ze to nemoze uskodit. Ten zakaz pre tehotne bude hlavne tym, ze to nikto nikdy s tehotnymi a vplyvom na plod prakticky skusat nebude.
Kavitacia neviem. Tam sa pouzivaju relativne nizke akusticke frekvencie, prave pre maly prienik, ale zase vyssie vykony (aby to tu kavitaciu posobilo). Kazdopadne vykon je navrhnuty tak, aby nemohol nijak poskodit vnutorne organy. Takze podobne by to skodit babatku nemalo. A rovnako to nikto nikdy testovat nebude.
Takze sumarum: oba pristroje su navrhovane na povrchove posobenie. Radiofrekvencia tak do ~1cm, kavitacia trosku viac tak do ~2cm. Ak to teda bolo pouzivane podla pokynov (odhliadnuc na tehotenstvo), tak by to plod babatka nijak poskodit nemalo.
Inac este ma napadlo co na radiofrekvenciu hovoria ludia, co doma nechcu mat ani len mikrovlnku, wifi, na noc vypinaju mobil a podobne ...
Normalne som si musel vygooglit co to je ... no ak som to spravne pochopil, tak pristroj pre radiofrekvenciu funguje na hlbkovom prehrievani tkaniv elektromagnetickym ziarenim (samozrejme neionizujucim). Prienik je ale prakticky iba niekolko milimetrov, maximalne fakt ten centimeter (a samozrejme bezpecnym vykonom, inac by to tkaniva uvarilo/spalilo). Proste to ziarenie je tkanivom tela zachytene a premenene na teplo. Takze osobne si myslim, ze to nemoze uskodit. Ten zakaz pre tehotne bude hlavne tym, ze to nikto nikdy s tehotnymi a vplyvom na plod prakticky skusat nebude.
Kavitacia neviem. Tam sa pouzivaju relativne nizke akusticke frekvencie, prave pre maly prienik, ale zase vyssie vykony (aby to tu kavitaciu posobilo). Kazdopadne vykon je navrhnuty tak, aby nemohol nijak poskodit vnutorne organy. Takze podobne by to skodit babatku nemalo. A rovnako to nikto nikdy testovat nebude.
Takze sumarum: oba pristroje su navrhovane na povrchove posobenie. Radiofrekvencia tak do ~1cm, kavitacia trosku viac tak do ~2cm. Ak to teda bolo pouzivane podla pokynov (odhliadnuc na tehotenstvo), tak by to plod babatka nijak poskodit nemalo.
Inac este ma napadlo co na radiofrekvenciu hovoria ludia, co doma nechcu mat ani len mikrovlnku, wifi, na noc vypinaju mobil a podobne ...
@aalt ďakujem vaša odpoveď ma upokojila ❤️
@mdse nevieš? ty sa nechranis a ani netusis, kedy si mohla otehotniet? trochu lahkovazne....
@mdse
@gelifil no kedzže sme dieťatko už neplánovali a chrániť sme sa chránili a aj tak sa podarilo tak ma to vôbec nenapadlo..... sa vyhýbať veciam pre tehotneé....a hneď ako mi nenastúpila menštruácia tak som si spravila test....a riešila lekára....a týždeň som si vypočítala len sama(nemala som to este potvrdené od lekára)....ostatné vám povie len lekár a presne.....takže váš komentár bol troška nemiestný, keďže neviete vôbec žiadne iné okolností....

mohlo