Môže sa bábätko ešte otočiť z priečnej polohy?
Ahojte, som na konci 36tt a bábätko je priečne (hore chrbatikom). Veľkosťou je už až na 38tt, zatiaľ mi dali ešte týždeň čas, ale že teda asi plánovaná sekcia. Mate skúsenosť, že sa babo ešte otočilo? Inak je to dosť bolestivá poloha, každý jeho pohyb neskutocne cítim :/ Jednak mám pocit, že mi vytlačí všetko orgány hore a zaroven rozkope brucho do strán :/ Inak už bol v polohe hlavou dole a zmenil ju.. Pripadne je tu mamina, ktorá to takto mala a nakoniec sa po sekcii ukázalo, že dobre, že to bolo tak, lebo babo malo svoj dôvod byt takto? Pripadne, boli ste na vonkajších obratoch?
Ahoj, koncom novembra som bola na tom rovnako. Mala sa otočila priečne, všetko ma bolelo, mala som pocit, že ma roztrhne, začali mi tŕpnuť ruky, panva, nohy (rozťahovala mi panvu tou polohou priečne, preto mi bolo neskutočne zle). Bol vtedy 36tt a veľkosťou bola na 38tt... Tiež mi dr gynekologička povedala, že keby som začala vtedy rodiť, nic iné sa nedá, len cisársky. Začala som teda trochu cvičiť, ale len trochu, nebol čas a sila, mačací chrbát.. a modlili sme sa 🙂 Po týždni bola dolu hlavou a už sa do pôrodu nepretocila inak... Rodila som 39+4... Spontánne. Malá mala pravý uzol na pupočnej šnúre... Vďaka Bohu, nič sa nestalo, vydržala do konca. Mala mať podľa utz vyše 4200g, nakoniec mala pôrodnú váhu 3700g..
@liliblacky moj bol este v 34.tyzdni hlavickou dole, v 36 priecne a pri kontrole v 38 zasa hlavickou dole. Kazali mi cviict macaci chrbat, cvicila som, tak neviem, ci aj to pomohlo...?
@liliblacky No priečne neviem ale ja som mala až tri sekcie lebo deti boli hlavou hore a aj som cvičila aj kadečo skúšala a nepomohlo to ostali tak čiže preto šli von cisárskym rezom🫤
@liliblacky Do 36tt som aj ja mala syna priecne a v 37 sa stocil, 38 vypytal na svet.

Moj sa tocil do 37t a to niekolkokratza tyzden pravidelne v noci. Kedze to bolo nwprijemne vzdy ma to zobudilo. Ja som bola uplne v klude s tym a verila som ze otoci ako mu bude dobre. Nikdy ale nebol priecne. Narodil sa v 41tprirodzene skoro 4kg. Drzim palec.