icon

Môže sa Stoptussin užívať počas tretieho trimestra?

ardnaxela1989
16. feb 2025

Ahojte som 37 tt a mam hrozný kašeľ niekoľko dní uz pri vykaslievam hlienov je tam aj krv co si námaha svaly celé noci som hore skusala som aj cibulovy sirup uz 4 dni berem stop kašeľ vôbec nepomaha v noci som bola už taká zúfalá som zobrala stoptusin kvapky ktoré ihneď zabrali v pribalovom letáku je ze sa nemôžu užívať v 1 trimestri užívali ste niekto kvapky stoptusin v 3 trimestri??

pharmdrludka
16. feb 2025

@ardnaxela1989 Stoptussin sa nemá užívať v prvom trimestri gravidity. Pre užívanie v ďalšom priebehu gravidity musia byť závažné dôvody, o ktorých by mal rozhodnúť lekár. Odporúčam skôr nájsť si inú alternatívu. Pekný deň

domka222
16. feb 2025

@ardnaxela1989 nemyslíš si,že tvoj kašeľ by mal zhodnotiť už aj lekár?

anavixy
16. feb 2025

Rozhodne navstiv lekara, mozno potrebujes aj atb, mozes mat zapal pluc. Rozhodne bude lepsie uzivat povolene atb, nez “nepovolene” kvapky. Kazdopadne ale pokial lekar zhodnoti, ze pri uzivani nejakych liekov prevazuje benefit nad rizikom, pokojne ho uzivaj. Konkretne ten Stoptussin nema studie, preto sa v PL pise to co sa tam pise, ale v tretom trimestri uz sa toho netreba az tak bat - po schvaleni lekarom. Povoleny je aj Prospan, vyskusaj.

nevenka
16. feb 2025

Tak ono tie volnopredajne a prirodne, malokedy funguju na suchy kasel, ze ano. A pri takmer vsetkych, aj volnopredajnych, urcenych na suchy kasel, sa pise, ze su v tehotenstve a pri dojceni nevhodne.
Ja mam aj napriek hlienom, taky hnusny, suchy, drazdivy kasel, ze som prisla o hlas a nie a nie prestat. Je to uz 9 dni. Ja uz mam aj ATB od doktorky. Ale ak by som po 3 dnoch kaslala krv, tak by som to teda neppvazovala za normalne, to sa mi nikdy nestalo a naozaj mam yie kasle brutalne, bolia ma cele rebra, hrudnik z toho, svalovka. Takze odporucam urgetne lekara na toto!