icon

Môže užívať Isoptin 40 mg počas tehotenstva?

xxlauraxx
30. okt 2021

Isoptin 40 mg môžeme počas tehotenstva? Není škodlivý? Mate skúsenosti?

e1i
30. okt 2021

@xxlauraxx podla pribaloveho letaku na adc.sk: Liek sa má počas tehotenstva užívať iba v prípade, keď je to nevyhnutné.

Väčšinou sa na tlak uziva v tehotenstve dopegyt. Kamoska neviem ake lieky brala ale hned jej menili za dopegyt.

nevenka
30. okt 2021

Ja beriem po tehotenstve, pocas dojcenia, Concor, mala som predpisany Prestarium A kvoli dojceniu, ze je to lepsie. Ale kedze ja neberiem HAK a tehotenstvo nasledne nemozno vylucit, tak mi to menili na ten Concor, to je z rovnakej rady tusim, ako Isoptin, betablokator. Nie je to idealne v tehotenstve, ale nie je to taky problem, ako napriklad ACE inhibitory, tie ked sa beru a zena otehotnie, odporucaju geneticke vysetrenie a vacsinou potrat, sposobuje malformacie plodu. Betablokatory nie, ale osobne by som to riesila s kardiologom, bezne v tehotenstve sa predpisuje Dopegyt, ten som brala aj ja, hoci az tak dobre nezaberal...

any_soj
30. okt 2021

@xxlauraxx v nemocnici ho dávajú popri ventoline keď hrozí predčasný pôrod, berie sa dlhodobo aj mesiace. Ale riešila by som s lekárom konkrétny stav

lenuska9999
30. okt 2021

@xxlauraxx čítala som tu staršie diskusie o tomto lieku, lebo mi bol predpísaný. Síce nieosm tehu, ale videla som tu plno komentárov a príspevkov kedy tento liek užívali ženy v tehotenstve..