Môžem konzumovať čakankový sirup pri tehotenskej cukrovke?
Ahojte, je vhodný cakankovy sirup počas tehotenskej cukrovky?
ôk tak sa teda ospravedlňujem. Ale otestuj si to. Vraj aj celozrnné potraviny sú na tehu cukrovku dobre, mne po nich vystrelil cilikor brutalne - a to som jedla na gramáž odporúčanú.
@meg12345
ahoj ten brezový cukor a Stevie môžeš. Čakanky som nevedela preložiť do nemčiny 😁 Ale dalsi utorok idem na diabetol8gicku poradu/také miniskolenie co jest a co nie 🙂.
Môžeš mi toho napísať viac, čo ťa napadne, spíšem si to a všetko sa ti opýtam. Tu to je super zorganizované 🙂.
Ja viem tak ze cakanka je silno sladka a nedava mi logiku pridavat sladkost a este ked mas cukrovku. No ja nie som na sladenie, lebo citim ako cukor vsetky sacharidy aj mliecny cukor a pod a vyhladavam skor opacne chute teda kysle, lebo cukor je prakticky vsade, ale ked uz mas tu potrebu ze ti to chyba k spokojnosti, tak si proste odmeraj male mnozstvo podla sacharidovych jednotiek a to by si mala vstrebat cokolvek podla mna a skontroluj glykemiu.
@leidin čakanka má sladkú chuť a nezvyšuje glykémiu...čo je na tom ťažké pochopiť, že to človeku chutí napr.v bielom jogurte, ktorý by som zjedla len so sebazapretím. Ja som si sladila ráno stéviou kávu a jogurt s tvarohom týmto čakankovým sirupom. To nie je na to, aby si človek zalieval všetko. Ale pri teho cukrovke, keď človek môže zjesť pol jablka denne a glyčku mu zvyšujú ešte aj sacharidy ako chlieb, zemiaky a ryža, je tých zákazov veľa. Ja som tolerovala 120-130g sacharidov denne, diabetologička s tým bola ok. Viac som netolerovala.
@leidin tak každý mame iné chute, mne zase sladke chyba, tak som si ho chcela “dopriať” aspoň pri čaji … kebyže neexistuje žiadna forma tak prežijem, ale zase keď trošičku môžem aspoň tej čakanky alebo brezoveho cukru tak ma to uspokojí aspoň raz za čas 🙂 preto som sa pytala

@meg12345 na internete píšu, že má glykemický index 5, takže je vhodný. Ak si chceš byť predsa len istá, daj si z neho málinko a otestuj sa pomocou glukomeru ;)