icon

Môžem rodiť aj druhé dieťa cisárskym rezom?

patik114
10. sep 2020

Ahojte chcem sa opýtať prvý som mala cisársky rez neplanovany kôli nepostupujucemu pôrodu chcem sa opýtať keď by som chcela teraz zas cisársky urobia mi ??

hors
10. sep 2020

@patik114 no podla mňa asi nije, záleží na lekárovi a tvojom zdravotnom stave. Ja som príklad prvý raz rodila cisárskym a druhy krát zasa v tej istej nemocnici.Jedine si nájsť nemocnicu ako ja kde raz cisárskym tak aj 5x cisárakom.

natalala
10. sep 2020

@patik114 podla toho v akej porodnici, tam kde som rodila j tak bez indikacie cisarak nespravia a to ze prve islo cisarskym nie je samo o sebe indikacia 🤷🏼‍♀️Ja som tiez mala akutnu sekciu prvu a velmi rozmyslam ze aky bude druhy porod. Na jednej strane by som rada porodila prirodzene a potom zas rozmyslam ze ked uz som rozrezana zhora, ci sa mam nechat “dotrhat” aj zdola 🤦🏼‍♀️ Aj ked jasne ze moze byt prirodzeny aj bez poranenia ale teda bojim sa momentalne cisaraku aj normalneho :/

sorizzo
Autor odpoveď zmazal
patik114
autor
10. sep 2020

@sorizzo popravde ja vôbec nesom pripravená na normálny pôrod ja chcem cisársky preto sa bojím už teraz

sorizzo
Autor odpoveď zmazal
patik114
autor
10. sep 2020

@sorizzo ešte aj to mám strach povedať gynekologovi že povie že nie fuu sa poserem :D ako viem čo má čaká po cisárskom ta bolesť rany ale tak prejde to

ivangeline
10. sep 2020

Keď veľmi chceš, všetko sa dá vybavitl

comika
10. sep 2020

@patik114 to asi bude na dohode medzi tebou a lekarom. Ja som chcela rodit klasicky po cisaraku a nedovolili mi. Vysvetlili preco je to rizikove pre mna.

sorizzo
Autor odpoveď zmazal
pseudomonas87
10. sep 2020

@patik114 väčšinou rodí žena zase cisárskym rezom, a keď povieš ze chceš znova cisársky, keďže si už jeden mala, nemal by byt problém, ja nie som Gyn, ale anestéziológ, ale viem ti povedať, že celkovo lekári vidia radšej po cisárskom znova cisársky. Je tam riziko prasknutia jazvy. Ja ako Dr by som v živote nešla rodiť prirodzene po cisárskom reze. Drzim palce

hastrmistr
10. sep 2020

Áno urobia, ja som mala prvý cisársky a pri druhej dcére som si ho vyžiadala. Nepostupujuci pôrod je kontraindikácie a mali by ti vyhovieť.

nataliaseidlova
10. sep 2020

Ja som mala automaticky po prvom aj druhy, moja gynekologicka ma poslala do nemocnice kde robia automaticky po prvom aj druhy tam neexist zeby zena rodila po sekcii prirodzene. Skus popozerat v tvojom okoli kde je taka porodnica alebo sa porad s gynekologom.

jawinka
10. sep 2020

@patik114 ja som prvy musela mat lebo sa mala neotocila a druhy som si sama vyžiadala a nebol problem tiež som pvedala svojeje gynekologicke že sa nA NORMALNY NECITIM A CHCEM AJ DRUHY sla som za primarom a on mi to mal podspisat a podspisal ...všetko sa da

fantinka
10. sep 2020

@patik114 jasne ze urobia, mne robili a ziadny problem.

jancika275
11. sep 2020

@patik114 mne dali na vyber po prvom cisarskom ci chcem aj druhy

etelkatelka
12. sep 2020

@patik114 ja som bola prvý krát cisárskym.
Druhý krát normálne, ale opäť to skončilo cisárskym dieťa strašne veľké na mňa, žiadna šanca na vytlačenie, hlavička opuchnutá, nepostupujuci pôrod.
Mohla som druhý krát cisárskym, ale chcela som sama skúsiť normálny pôrod.
Lekár sa má stále pýtal, či chcem prirodzený pôrod, alebo cisársky...
Podľa mňa, je to na tebe ako sa rozhodneš

etelkatelka
6. mar 2021

Ja napíšem svoju skúsenosť.
Prvý cisársky, neviem ako sa to teraz volá ale v tedy gestoza sa to volalo, celé telo naliate vodou tesne pred porodom. Zlý tlak a bielkovina v moči. Cisársky
Druhý po 12 rokoch. V nemocnici v Tn bude cisársky hej? Ja, že nie chcela by som prirodzene, lekár v poriadku, jazva zahojena nevidím v tom problém.
Rodila som 16 hodím, sestrička mi povedala, že či som toto dobrovoľne si sama vybrala????? Veď mám nárok automaticky na cisársky, že čo by druhé ženy za to dali... Nechápala som, ale potom som pochopila.
Bolesti strašne, dieta cez 4kg, nemohla som ho vytlačiť, lebo bol veľký na mňa.
Opäť cisársky.

nikazuz
6. mar 2021

Ja som na tom rovnako. Prvy som mala akutny cisarsky (5r dozadu), teraz som tehotna a chcela by som aj druhy cisarsky (aj ked povodne som prvy porod strasne chcela prirodzene). No ked som sa na to pytala na zaciatku u svojho dr. tak mi povedali, ze ak nemam zdravotne problemy tak nie je po tak dlhom case dovod na cisarsky. U nas v nemocnici tiez viem ze nie su nadsenci cisarskych. Ale vo vedlajsom meste automaticky (ak zena chce) tak rodi druhe cisarskym ak mala prvy cisarsky.... (jedna znama tak pred mesiacom bola, isla do vedlajsieho mesta lebo tam bez problemov jej spravili ten druhy cisarsky). Takze ja tiez pockam a uvidim co mi v nasej nemocnici povedia

vandica
6. mar 2021

@etelkatelka to si rodila teraz niekedy prosím ťa?

mishach
6. mar 2021

No ja som mala prvý a druhý mi nechceli urobiť. . Primár bol výlučne za normálny porod. A ja vlastne tiež. Nakoniec bola sekcia lebo mala mala 4000g a vôbec nebola v pôrodných cestách ani po termíne. Takže na zkl zdrav. dôvodov bola sekcia. Inak by som určite normálne rodila

etelkatelka
6. mar 2021

@vandica áno 29.9.2020

obcanka123
6. mar 2021

@patik114 podľa mňa o tom snáď rozhodne lekár. Len on vie posúdiť ako sa pôrod vyvíja atď 😉 nie vždy všetko ti spravia na "želanie"

vandica
6. mar 2021

@etelkatelka tak to som teda dosť prekvapená. Veď v TN nútia do prirodzeného pôrodu po sekcii aj po 3rokoch. Ja mám termín v októbri, budem 4roky a 4mesiace po sekcii, tak som zvedavá. Úprimne poviem, že teraz sa prirodzeného pôrodu bojím viac ako keď som išla rodiť prvýkrát. Rodila som dlho, kontrakcie bez prestávok, nevedela som už ani ako sa volám, a aj tak som skončila pod nožom. Odtrpela som si aj klasický pôrod a potom este aj bolesti po sekcii. Nechcem to už zažiť, preto radšej by som sekciu.

etelkatelka
6. mar 2021

@vandica mňa nenutili, bolo to moje rozhodnutie.
Ale obanovala som to veľmi.
Strašne som sa natrapila, dieťa bolo veľké 4200g, . Mňa nikto nenútil do spontan. pôrodu.
A rodila som 2x v Tn.

princezna29a
15. nov 2023

Dobrý večer chcela by som sa spýtať pri prvom dieťati som mala komplikácie rodila som prirodzenou cestou a stratila som veľa krvi a v budúcnosti plánujeme druhé dieťa a chcela by som vedieť či by som mohla rodiť cisárskym rezom keď som mala komplikácie .