Môžu tehotné ženy užívať antidepresíva?
ahojte som v 23 Tyzdni a mam depresiu strasne stavy beriete niekto ad tehotne
@jablkovastrudla a nakoniec jej kto predpisal lieky
@jablkovastrudla a ake lieky berie nazov
@michaela404 psycholog, jej nejak zblbli hormony a dostala zachvat tak ju museli hospitalizovat. Ona to mala ku koncu tehotenstva, 6-7 mesiac ked si dobre pamatam
Lieky netusim ake to boli, prepac
@jablkovastrudla jaj tak a teraz este nieco uziva
@michaela404 nie, ona to mala pocas posledneho tehotenstva a jej syn ma uz 4 roky. Nikdy predtym antidepresiva nebrala, toto mala skrz hormony, nejaku nerovnovahu. Po porode neviem ci nieco uzivala. Iba viem ze jej nechceli nic predpisat ked bola tehotna ale nakoniec jej dali lieky.
@jablkovastrudla a to psychiatricka
Antidepresiva nemoze predpisat psycholog, to nie je lekar. Iba psychiater. Pripadne vraj aj gynekolog. Neskusala som osobne.
@michaela404 prepac to naozaj neviem, bola hospitalizovana v nemocnici a tam jej doktor predpisal lieky.
@k47 moze byt, tak potom psychiater.
@michaela404 mávala si depresie aj pred tehotenstvom? Ako sa prosím prejavuje u teba depresia ?
@slavka1988 viesco áno ale nie až takéto keď som tehotná to je o 1000 razí horšie mne sa tak prejavuje depresia že len ležím nedokážem ani nič doma spraviť nechuti mi jest a hlavne nespím veľmi zle spim
@michaela404 lebo ja som teraz tehotná ale tak vkuse plačem cítim sa opustená zas mám takéto stavy a neviem či sú to len hormóny ale depresia preto som sa pýtala
@slavka1988 presne aj ja to mam preto idem zajtra psychiatrické lebo už to nezvladam
@michaela404 ja mám mesiac do pôrodu zrejme to vydržím sú Lepšie a horšie dni a naviac tehotenske hormóny a malo podpory robia svoje
@slavka1988 aj chodíte psychiatricke
@michaela404 zatiaľ som navštevovala len psychologicku
@slavka1988 a pomohlo vám to
V tehotenstve sa môžu užívať niektoré anti depresívna, ale rozhodnúť o tom musí samozrejme psychiater.
@michaela404 Ano aj to porozpravanie akoby pochopenie a pocit že nie som sama veľmi pomáha veď kľudne nápis ss

Nemam osobnu skusenost ale kamaratka brala antidepresiva, riesila to samozrejme s psychologom. Ona mala panicke zachvaty, tiez jej nechceli nic predpisat ale nakoniec dostala lieky. Drzim place