Nádcha v prvom trimestri
Ahojte, už tretí deň ma trápi nejaká nádcha/chripka. Nemala som teplotu, len bolesti dutín a plne dutiny, hlieny (veľa hlienov), a boľavé hrdlo, a taká celková únava a bolesť. Dnes som prespala pol dňa, bolesť a únava ustúpili, ale dutiny mám extrémne plné. Som ale tehotná (je to vo veľmi skorom štádiu - tesne po vynechaní MS, vychádza mi to na 5.tt podľa poslednej MS).
Neviem, čo môžem viac spraviť? Skúšala som soľné spreje do nosa (nepomohlo). Aj klasické spreje do nosa pre deti (nasivin, nepomohol). Konvičkovanie, naparovanie nad hrncom, difuzer a oleje Eucalyptus/Air od Dottera, inhalovanie, čaje kadejaké….🥺
Bojím sa aby to stále silné smrkanie neublížilo bábätku, pripadne aby mi choroba nepostúpila a nemusela som brat atb..🥺
Ja mám nádchu od zaciatku tehotenstva,to bol moj prvý príznak.Teraz som v 8mesiaci.Bohuzial musím si dávať muconasal,ale len na noc, aby som sa vyspala.inhalovanie,napraovanie,nahrievanie ,konvickovanie , nič nepomáhalo
Ak ta boli hrdlo, tak pojde skor o infekciu. Velmi vela moznosti nemas, v podstate to, co si uz skusala. Skusaj dalej, chce to cas, vela vitaminov a odpocinku.
K tehotenskej nadche - velmi casty problem sposobeny hormonmi, moze byt, ze to tvoj stav este zhorsuje - aj pri tehotenskej nadche mozes pouzivat bezne lokalne posobiace dekongestiva, k plodu sa to nedostane, akurat sa nemozu pouzivat pravidelne dlhsie ako tyzden kvoli riziku navyku, to vies.. ak to bude raz za den tak kludne dlhodobejsie…
Z morskych vod skus hypertonicku - moze stipat, ale pri nadche zabera najviac (viac ako izotonicka) a nezabudni, ze spreje treba aplikovat do cistejho nosa a na sliznicu (nie kolmo do nosa a nie na prepazku).
Ďakujem za odpovede, myslím ale že toto ešte nie je tehotenská nádcha, tú som pri prvom synovi mala ale až od nejakého 4. mesiaca. Teraz sme ale chorí aj so starším synom a mužom, všetci máme nejakú pliagu… k dr pôjdem ak sa to do pondelka nezlepší 🥺
3 dni je pre nadchu velmi kratka doba. Rob dalej co si robila a aspon nejak pomozes priebehu🤗

@modralyzicka ja som mala cele tehotenstvo plný nos mala som vkuse tehotenskú nádchu, okrem morskej vody som nič iné nemohla užívať