icon

Napätie a sťahovanie v podbrušku koncom tehotenstva?

jessi06
20. máj 2024

Ahojte tiež ste mali niektoré? Take napätie a sťahovanie v podbrušku?

zuzi0911
20. máj 2024

Od 23 tt som mala políčkov,niekdy aj 6h pravidelne atd
..rodila som vyvolavanim deň pred TP....
No vždy to treba pozrieť sk je to silné,časté atď
Aby si sa nezačala otvárať
Ja som 2x bola v nemocnici koli tomu .

dzanky
20. máj 2024

@jessi06 som 37+5, pri aktivnom pohybe som mala také stuhnutejsie svaly už od 5 mes. , no skôr sa to prejavilo pri dýchaní. Do istej miery som podvedome sama pri pohybe stahovala ako podnet na samovoľne stuhnutie. Musela som si to uvedomiť, uvoľniť a predýchnúť 2x-3x. Ale skutočných posličkov alebo tvrdnutie som ešte nemala.

jessi06
autor
20. máj 2024

@zuzi0911 aj ja som v nemocnici teraz no koli inému dôvodu.

andrea2323
20. máj 2024

@jessi06 aj ja mám, vždy si to overím tým, ako dlho to trvá, či to je nepravidelné a najmä kratšie (okolo 30sek), či to prejde teplou sprchou alebo tým, že idem na wc, trocha sa prejsť, prípadne oddychom.. nestupňujú sa bolesti. vtedy je to v poriadku 🙂

jessi06
autor
20. máj 2024

@andrea2323 mávam to krátko no nie často. V kolkatom si?

diewcatqoo
20. máj 2024

Ano, mavam poslickov, som v 34tt. Zvycajne sa dostavia vecer po celom dni alebo po vacsej namahe. Snazim sa sadnut si, vylozit nohy, napit sa vody a predychat. Vacsinou to prejde do 10 minut.
V prvom tehotenstve mi zacalo tvrdnut brucho uz niekedy v 6. mesiaci, a teda tvrdlo mi o dost castejsie a intenzivnejsie ako teraz. Aj sa mi vtedy skratil krcok a hrozil mi predcasny porod, musela som mat kludovy rezim.

andrea2323
20. máj 2024

@jessi06 ja teraz v 34.. a presne aj ja krátko, nie často.. vie to vylakať podľa mňa trocha človeka, že či to náhodou nie je už ono 🙂 ale je to normálne

jessi06
autor
20. máj 2024

@andrea2323 presne tak

jessi06
autor
20. máj 2024

@diewcatqoo aha tak no ved není to sranda veru.