icon

Nedostatok železa a vysoký pulz v 30. týždni

3. júl 2025

Ahojte stretli ste sa d tým že máte nedostatok železa a máte vyšší pulz v pokoji okolo 90 a občasne búšenie srdca ? Doteraz som to nemala ale od dr som dostala sorbifer a včera som si dala ešte len prvú tabletku. Keď som napríklad vysavala tak môj pulz bol po tejto namáhe 110. Doteraz som si to vibec nesledovala takze fakt neviem či je to ok alebo nie. Máte nejaké skúsenosti ?

maria535
3. júl 2025

ano mala som tak isto a predpisali mi tiez sorbifer ale mne veru nerobil dobre tak som brala globifer forte a bolo to ovela lepsie 🙂..ak sa ale necitite dobre treba urcite kontaktovat lekara pre vase dobro aj zdravie babatka

autor
3. júl 2025
@maria535

ano mala som tak isto a predpisali mi tiez sorbifer ale mne veru nerobil dobre tak som brala globifer forte a bolo to ovela lepsie 🙂..ak sa ale necitite dobre treba urcite kontaktovat lekara pre vase dobro aj zdravie babatka

@maria535 no mne to práveže začalo včera pár hodín potom ako som di dala sorbifer takze mám obavu z toho že to bude z toho lieku, chcem si ho skúsiť zajtra ešte dať a uvidím či sa to bude opakovať lebo mám si ho davat kaufe dva dni a potom skusim požiadať lekára o zmenu ak sa to bude opakovať

st_277
3. júl 2025

ja mam teda tepy aj ked lezim okolo 110-120, magnerot jedine zabera

autor
3. júl 2025
@st_277

ja mam teda tepy aj ked lezim okolo 110-120, magnerot jedine zabera

@st_277 a aj to nejak vnímaš ? Napríklad že ti búši srdce alebo podobne, a aký si týždeň ?

st_277
3. júl 2025

samozrejme, pri takych tepoch sa nevies nadychnut, ak to trva dlho odpali ta to na cely den, ked mam silny zachvat zaberie az 2ha tabletka magnerotu, mam to od polovice tehotnstva uz som na konci.

autor
3. júl 2025
@st_277

samozrejme, pri takych tepoch sa nevies nadychnut, ak to trva dlho odpali ta to na cely den, ked mam silny zachvat zaberie az 2ha tabletka magnerotu, mam to od polovice tehotnstva uz som na konci.

@st_277 a čo ti nato povedal lekár, pripadne bola si aj v nemocnici kvôli tomu ?

st_277
3. júl 2025

ze ak mi magnerot zabera tak na co to dalej riesit, suhlasila som

maria535
4. júl 2025

tak mozu to byt neziaduce ucinky z toho sorbiferu..treba urcite riesit s lekarom..babatko si pyta stale viac zeleza a je dolezite ho doplnat tak urcite potom alternativu poriesit s lekarom

autor
5. júl 2025
@maria535

tak mozu to byt neziaduce ucinky z toho sorbiferu..treba urcite riesit s lekarom..babatko si pyta stale viac zeleza a je dolezite ho doplnat tak urcite potom alternativu poriesit s lekarom

@maria535 už som volala s lekárom a hneď mi zmenil na iné železo a uľavilo sa mi, dokonca mi bolo povedané že to mohla byt aj reakcia na železo, že keď si da človek čo ma anémiu železo tak telo mohlo dostať nato šok. Každopádne mi lekár hneď zmenil liek a všetko sa vrátilo do normálu už len počkať aby zabralo a nebola som taká unavená